Quantcast

Nästa match (Premier League)

Aston Villa klubbmärke Aston Villa (H)

lördag 11 dec 16:00

Origi nöjd med debutmatchen

Bild till nyheten

Divock Origi är nöjd över att ha hamnat i målprotokollet i debutmatchen mot Thai All Stars i går. Nu hoppas belgaren att han kan knipa en plats i Liverpools laguppställning.

''Det kändes fantastiskt att få göra mitt första mål'', säger Origi till Liverpool Echo. ''Det är alltid bra för självförtroendet men känns extra speciellt eftersom det var min debut. Jag kunde ha gjort ett par mål till men är fortsatt nöjd med insatsen, det var häftigt att spela inför alla fans i Thailand''.

''Jag kan inte påstå att det var lätt att behöva vänta på chansen att få spela för Liverpool. Jag var väldigt exalterad över min nya utmaning, och äntligen är jag här''.

Förutom nickmålet i slutminuterna hade Origi också ett par träffar i virket. Med skadeproblem för Daniel Sturridge och en fortsatt potentiell övergång för landsmannen Christian Benteke är Divock Origi ett lämpligt alternativ som startspelare i premiärmatchen mot Stoke den 9 augusti.

''Det är upp till tränarna att ta besluten. Jag får se till att vara redo, lära mig mycket och ta vara på chansen.

''Jag tror på mig själv nu och att jag är på rätt plats. Men jag är fortfarande ung och har en del kvar att lära.

''Att få spela med erfarna spelare och en bra ledarstab hjälper mig varje dag. Jag har fokus på att förbättra mig själv, sen får tränarna ta besluten''.

Origi spräckte en måltorka på fem månader i våras när han satte ett hattrick i Lilles möte med Rennes. Totalt blev det åtta ligamål på 33 matcher. Brendan Rodgers var ständigt i kontakt med 20-åringen - något som uppskattades.

''Vi hade en hel del kontakt men det är mellan oss två. Det var några bra samtal och det betyder mycket att en klubb som Liverpool ville ha mig.

''Jag är väldigt passionerad när det gäller fotboll så jag följde alltid Liverpools matcher den gångna säsongen, men det har vi lagt bakom oss nu.

''Personligen anser jag att jag är en bättre spelare nu än för ett år sedan. Jag känner att jag är i rätt klubb för att utvecklas och bli en bra spelare''.


Bannerbild