Quantcast

Nästa match (Premier League)

Aston Villa klubbmärke Aston Villa (H)

lördag 11 dec 16:00

Origi sugen på Liverpooltröjan

Bild till nyheten

Origi erkänner att han frågat ut landslagskamraten Simon Mignolet om hur det är att spela i Liverpool och ser själv verkligen framemot att dra på sig den röda tröjan.

20-åringen skrev på för Liverpool i somras men lånades direkt tillbaka till Lille där han också köptes ifrån. Liverpool har följt Origi i flera år och sett honom som en spännande spelare. Från och med nästa säsong är det så dags för belgaren att äntligen få spela för Liverpool.

I en intervju med Liverpools officiella hemsida medger Origi att han frågat ut Simon Mignolet om livet på Merseyside under landslagssamlingarna med Belgien.

"Det har varit typiska frågor om klubben, atmosfären, hur det går för klubben och om livet i Liverpool. För det här är en stor chans för mig. Simon har hjälpt mig mycket och gett mig mycket information om staden. Han har sagt att det är en trevlig stad och gav mig råd om var jag kan bo och bra ställen att gå till. Han berättade för mig att han verkligen gillar det och att det känns som hemma."

Mignolet har såklart även berättat om hur det är att springa ut framför The Kop och anfallaren ser fram emot känslan.

"Han sa att det är en speciell känsla, men det är något jag redan visste. Han berättade att före varje match skapar supportrarna och alla från klubben en speciell atmosfär, vilket hjälper dig att spela bättre. Det gör mig exalterad för det är något jag vill uppleva.

"Det är alltid skönt att ha någon i laget som du känner och som spelar samma språk, men jag pratar såklart en del engelska också, så jag hoppas att integrationsprocessen kommer gå bra.

"Några personer från ledarstaben har skickat meddelanden till mig där de sagt att de sett mig varenda match jag spelat. Det är väldigt skönt att ha stöd från laget och veta att de håller koll på mig"

Bannerbild