Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Rodgers: Vi måste ha stort tålamod

Bild till nyheten

I morgon kväll är det dags för säsongens första "cupfinal" för Liverpool – hemmamatchen mot Basel i Champions League.
Det handlar om att vinna eller försvinna, om många sköna miljoner och om ökade möjligheter att värva toppspelare i januari.

Nordirländaren viktigaste uppgift blir att uppmana spelarna att vara tålmodiga och superfokuserade när schweizarna kommer på besök på tisdag (avspark 20:45).

Förhoppningsvis kan de lyfta sig efter 0-0-matchen mot Sunderland i lördags och skapa en ny klassisk europanatt med hjälp av Anfields fantastiska atmosfär.

"Det är en europanatt och vi vill förstås pressa på, men vi måste också visa upp ett stort tålamod, eftersom Basel är ett riktigt bra lag som redan har visat att de kan slå ut toppklubbar ur den här turneringen", säger Rodgers.

"Vi vet vad vi måste göra. Vi kan inte spela för oavgjort, vi måste vinna. Det här laget är som allra bäst när det gäller att visa framfötterna på allvar och det är vad vi måste plocka fram."

"Att vi höll nollan mot Sunderland var viktigt, för det gav spelarna mer självförtroende. Vi försvarade oss bra och framför allt försvarade vi oss tillsammans."

"Basel blir blir en tuff uppgift, men vi måste gå vidare i Champions League. Och spelarna ser fram emot matchen lika mycket som jag."

"Vi hade våra aningar om att just denna match skulle komma att bli avgörande för kvalificering och så blev även fallet. Och vi vet att våra fans som kommer att ge oss ett enormt stöd. Men det blir en kväll där det också kommer att krävas ett enormt tålamod från vår sida".

Bannerbild