Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Echo spår flera förändringar ikväll

Bild till nyheten

Liverpool Echo tippar att Brendan Rodgers gör flera förändringar inför kvällens holmgång mot Real Madrid på Anfield.
Moreno, Coutinho och Allen kommer in från start.

Det mesta talar för att Alberto Moreno kommer in och tar över vänsterbacksplatsen från Jose Enrique, som likt de flesta andra hade en mardrömsmatch i söndags. Eftersom Sakho fortfarande är skadad så förväntas det att Rodgers fortsätter med Skrtel-Lovren i mittförsvaret.

Glen Johnson bör också bli förstavalet som högerback.

"Alla fokuserar på försvaret och målvakten, men vi förlorar och vinner som ett lag, ett kollektiv. Det här blir en helt annan match än den mot QPR. Då spelade vi på en smal plan och mötte ett lag som spelade 4-4-2 och slog långbollar. Det hade vi problem med", konstaterar Brendan Rodgers.

"Nu möter vi ett tekniskt bättre lag som gillar att utnyttja flankerna och slå passningar in i banan - och som dessutom är starka på kontringar. Vi pratar alltså om en helt annan spelstil, som troligen passar våra spelare bättre."

Echo spår att både Joe Allen och Philippe Coutinho kommer att starta.

"Phil var mycket bra när han kom in i söndags. En ljuspunkt för oss och väldigt energisk. Även Joe gav oss ett lyft i den matchen."

"Jag valde att låta Phil starta på bänken mot QPR eftersom han hade haft en så lång hemresa från landskampen för Brasilien. Men tanken var hela tiden att vi skulle kasta in honom om vi behövde det."

"Han kom in och bidrog starkt med ett snyggt mål och passningen till segermålet var strålande. Han är en ung spelare som har haft en tuff start på säsongen, men det råder inga tvivel om vilka kvaliteter han besitter."

Rodgers hoppas också att Mario Balotelli kan få målskyttet att lossna. Ett mål på nio matcher är ett skralt facit för en spelare av hans kaliber, även om italienaren gick miste om stora delar av uppbyggnadsträningen på försäsongen.

"Det här är en match som Mario vill spela", säger Rodgers. "Han kom fram i de rätta positionerna mot QPR, men missade chanserna. Han gjorde ett fantastiskt mål i vår förra Champions League-match och han kommer att vara väldigt motiverad. Han har också erfarenhet att göra mål i stora matcher."

"Huvudprioriteten för oss är ligan. Om vi ska bli en slagkraftig klubb på denna nivå måste vi se till att hamna bland de fyra bästa. Men kvällens match blir inte mindre betydelsefull för det. Vi är väl förberedda och vi vill gå vidare från gruppen. Om vi inte klarar det skulle det vara en stor besvikelse, då Champions League är en turnering vi väntat länge på att få delta i."

Källa: Liverpool Echo

Bannerbild