Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

lördag 18 sep 16:00

Gerrard tror på avancemang

Bild till nyheten

I en intervju med Liverpools officiella hemsida berättar Steven Gerrard hur mycket han har saknat Champions League och vad han tror om Liverpools chanser i turneringen.

Förra gången Liverpool spelade Champions League-fotboll var säsongen 2009/10 när Liverpool åkte ur i gruppen bakom Fiorentina och Lyon. Steven Gerrard berättar att han saknat att spela Champions League-fotboll och att han följde lottningen noga nu när det äntligen var dags igen.

"Det var speciellt, jag planerade hela min dag runt Champions League-lottningen. Några vänner och familjen samlades runt tv:n för att följa lottningen"

"Vi såg fram emot det så himla mycket, det var så spännande. Jag har saknat det så mycket. Man är nästan avundsjuk när man tittar på Champions League och inte är involverad i det. Det är hemskt, du vill vara med i det."

"Det är den ultimata tävlingen. Jag är precis lika förväntansfull som våra supportrar eller någon annan i klubben. Jag vill att det ska börja nu."

"Det är en tuff grupp med några svåra matcher, men samtidigt en intressant grupp och definitivt en grupp vi kan gå vidare från. Det är nyckeln. Första utmaningen är att avancera från gruppen."

Europakvällar på Anfield är något alldeles extra och Gerrard vet om detta. Han ser verkligen fram emot att välkomna Champions League tillbaka till Anfield igen.

"Vi välkomnar Champions League tillbaka till Anfield. Det kommer bli ett speciellt tillfälle. Över sex matcher kan vi samla på oss tillräckligt många poäng för att ta oss vidare från gruppen. Jag har förtroende för laget, vi kan göra det."

Förra gången Liverpool och Real Madrid möttes i turneringen var 2008-09 när Liverpool körde över spanjorerna på hemmaplan med en 4-0 vinst och sedan även vann på bortaplan med 1-0. Faktum är att Liverpool vunnit samtliga tre matcher i Champions League/Europacupen där lagen drabbat samman. Första gången lagen möttes var i finalen 1981 där Liverpool säkrade bucklan efter en 1-0 vinst med Alan Kennedy som målskytt. Gerrard ser fram emot att möta fjolårssegrarna och deras stjärnfyllda trupp.

"Vi måste arbeta hård och behandla alla lagen i gruppen på samma sätt. Men självklart kommer det bli speciellt när Real kommer till Anfield och när vi åker till Madrid. Jag kan knappt bärga mig."

"Det är en chans för oss att kämpa mot några av de bästa spelarna i världen, spelare som Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, James Rodriguez och Karim Benzema. När du tänker på världens bästa spelare kommer samtliga dessa namn upp."

"Vi är ett ganska nytt lag så det är en härlig chans för våra spelare att se hur bra vi är och hur långt vi kommit. Vi har mycket respekt för Real Madrid men vi har verkligen också självförtroende nog att tro att vi kan ge dem en bra match."

Bannerbild