Lånekollen: Alberto matchhjälte

Bild till nyheten Lånekollen: Alberto matchhjälte
​Luis Alberto blev hjälte för sitt Malaga när han gjorde matchens enda mål på en straffretur mot Athletic Bilbao. Joao Carlos Teixeira målskytt igen. Så här ser lånekollen ut för vecka 34.

21-årige mittfältaren Luis Alberto har fått en fin start i Malaga-tröjan. Spanjoren gjorde ett par mål för klubben under försäsongen, och i dag väntade premiärmatch av La Liga på Estadio La Rosaleda mot Athletic Bilbao.

Malaga tilldelades en straffspark i den 35:e minuten och Luis Alberto missade, men hade tur att Bilbao-målvakten lämnade retur och kunde enkelt trycka in segermålet.

Matchen innehöll också två utvisningar och gästerna fick på stopptid ett tveksamt mål bortdömt. Alberto blev utbytt med drygt 15 minuter kvar till hemmapublikens jubel.

Iago Aspas
saknades när Sevilla spelade 1-1 mot Sevilla.

Bordeaux toppar Ligue 1 med full pott efter de tre inledande matcherna. Tiago Ilori blev utlånad till det franska laget för fem dagar sedan men missade kvällens 3-1-seger på bortaplan mot Nice med skadeproblem.

Divock Origi
började på bänken när Lille tog emot Lorient på hemmaplan. Laget tog ledningen med ungefär en halvtimme kvar efter att Jonathan Delapace funnit nätmaskorna.

Origi blev inbytt i den 73:e minuten och hade bara varit på planen i en minut när dansken Simon Kjaer satte spiken i kistan med sitt avgörande 2-0.

Lille har en tuff bortamatch i Champions League-kvalet mot FC Porto i veckan där Origi och hans lagkamrater ska försöka vända på ett 1-0-underläge. Det är dock oklart om Lille-managern Rene Girard hade veckomatchen i tankarna när han bänkade anfallsspelaren.

Tidigare under dagen rapporterade supporterklubben att Brad Smiths knäskada inte var lika allvarlig som tidigare befarat.

Australiensaren reste tillbaka till Merseyside för en undersökning i veckan och fick klartecken från Liverpools medicinska team att han kunde återvända till Swindon.

Smith spelade hela matchen i tisdags mot Gillingham (2-2), och fick 82 minuter i benen när laget i dag besegrade Crewe Alexandra med två mål mot noll.

Bolltrollaren Joao Carlos Teixeira har gjort succé i Brighton-tröjan på endast en vecka. Portugisen låg bakom sydklubbens bortavinst mot Leeds i tisdags när han gjorde ett mål och vann en frispark som ledde till gästernas 2-0-mål.

Manager Sami Hyypiä, med tio säsonger i Liverpool under bältet, var full med lovord för Teixeira.

Brighton tog emot Bolton på Amex Stadium under lördagseftermiddagen och skulle plocka en ny trepoängare tack vare Joao Carlos, men det började desto tuffare.

Bolton - med Jay Spearing på mittfältet - tog ledningen i den 25:e minuten genom Matthew Mills, men halvtidsresultatet skrevs till 1-1 efter en kvittering från Craig Mackail-Smith.

Teixeira tog saken i egna händer när han sköt in avgörandet i matchminut 64. Mittfältaren blev utbytt 6 minuter från fulltid.