Quantcast

Nästa match (Premier League)

Aston Villa klubbmärke Aston Villa (H)

lördag 11 dec 16:00

Origi klar för Liverpool

Bild till nyheten

Divock Origi blev idag klar som Liverpools sjätte värvning i sommar. Han lånas som väntat tillbaka till Lille den kommande säsongen. Liverpool vann kampen om hans namnteckning i konkurrens med flera andra klubbar i Premier League och andra ligor i Europa.

19-åringen blev säkert en ny bekantskap för många under sommarens VM, men Liverpool ska ha följt belgaren ända sedan han spelade i u-15 landslaget.

Origi var i helgen över i USA och genomgick läkarundersökningen innan han återvände för försäsongsträning med Lille.

Origi var märkbart nöjd att övergången nu är slutförd: "Jag är väldigt, väldigt glad över att en så stor klubb som Liverpool visade intresse för mig. Det är väldigt spännande.

"Jag känner till att det är en klubb med en fantastisk historia, fantastiska supportrar och en mängd stora spelare. För mig är Liverpooil en av de största klubbarna i världen och jag ser verkligen fram emot av få vara del av den."

Karriären inleddes som ungdomsspelare i Genk innan han 2010 flyttade till Lille. Debuten kom mot Troyes i februari 2013 och firades med ett mål.

I VM stod han för det avgörande målet mot Ryssland och tog plats i Belgiens anfall på bekostnad av Lukaku i flera matcher.

Välkommen till Liverpool hälsar vi Divock Origi!

Bannerbild