Åtta år sedan Miraklet i Istanbul

Bild till nyheten Åtta år sedan Miraklet i Istanbul
Ikväll avgörs årets Champions League-final på Wembley i London. Men för åtta år sedan, idag, spelades troligen den mest klassiska av alla Champions League-finaler någonsin.

Det är idag nämligen årsdagen av Miraklet i Istanbul, då Liverpool vände 0-3-underläget mot Milan efter en heroisk insats under matchens andra halvlek och efterföljande under övertiden då flera av spelarna egentligen inte hade en tillstymmelse till syreupptagning.

Steven Gerrard ledde comebacken med sitt 1-3-mål som han knoppade in med pannan i Didas bortre hörn och därefter följde Vladimir Smicer upp med 2-3 innan Xabi Alonso tryckte upp sin egen straffretur i nättaket för att fullborda upphämtningen.

Som om inte bara upphämtningen var nog svarade Jerzy Dudek för den troligen svettigaste räddningen i Champions League-historien när han med bara fem minuter kvar att spela dubbelräddade Andrei Shevchenkos avslut från två, respektive en, meter.

Och resten är, som man brukar säga, historia…