Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Carra: Vi behöver Europafotboll

Bild till nyheten

Jamie Carragher säger att Liverpool måste se till att fixa en plats i Europacupen nästa säsong och medger att han har gett upp hoppet om Champions League.
"Klubben är synonymt med Europa, vi är ett av de största namnen inom europeisk fotboll. Vi måste alltid se till att vara med där."

Liverpool är idagsläget fem poäng från en Europa League-plats och därmed i farozonen att missa Europaspel för andra gången sedan 1999.

Vicekaptenen Jamie Carragher menar att en femteplats vore ett perfekt sätt att avsluta karriären på. Det skulle innebära Europa också 2013/14.

"Innan Southampton-matchen hade vi ändå en liten förhoppning om fjärdeplatsen. Men efter den förlusten tror jag att vi kan glömma det."

"Liverpool behöver spela i Europa, vi är synonymt med Europa och vi är ett av de största namnen inom europeisk fotboll. Vi måste alltid se till att vara med där."

"Vi kan bara se till att vinna våra matcher nu, det finns inget annat. Jag är trött på att säga att vi ska bli fyra eller den och den positionen. Det gjorde vi inför Southampton och då gjorde vi en riktig dyngmatch. Och när man förlorar en sådan viktig match innan landskampsuppehåll är det svårt att få förlusten ur systemet."

"Matchen mot Aston Villa på söndag har varit managerns fokus i ett par veckors tid. Den matchen är otroligt viktigt. Vi kan bara ta en match i taget och se vart vi hamnar."

Carra och Pepe Reina är med all sannolikhet tillbaka i startuppställningen på påskdagen. Liverpool är ute efter revansch efter den chockerande 3-1-förlusten på Anfield i december.

Källa: Liverpool Daily Post

Bannerbild