Mansfield - Liverpool 1-2 (0-1)

Bild till nyheten Mansfield - Liverpool 1-2 (0-1)
Liverpool gick idag in i FA-cupens tredje omgång i och med bortamötet mot Mansfield på One Call Stadium.

Liverpool-debutanten Daniel Sturridge hade en fin debut och gjorde 1-0 för Reds redan efter 7 minuter, fint framspelad av Jonjo Shelvey. Sturridge hade sedan ett läge att göra 2-0, men Mansfields målvakt Marriot lyckades hindra debutanten från ett andra mål.

Mansfield verkade lite tagna av stundens allvar i den första halvleken och Liverpool tilläts spela runt bollen i lugn och ro - vilket ändrades raskt efter halvtidsvilan. I början på andra halvlek tog Mansfield över kommandot och hade flera chanser att kvittera, men tack vare en fin insats av Brad Jones - och hjälp från Jamie Carragher - höll Liverpool sin ledning.

Debutanten Sturridge byttes ut mot Luis Suarez efter 57 minuter och efter att ha varit på planen i ett par minuter ökade Uruguayanen på Liverpools ledning, efter ett mål som kommer att diskuteras flitigt under veckan. Marriot räddade i förstaläget, bollen studsade upp på handen på Suarez, som sedan kunde smäll in den i öppet mål.

Med 10 minuter kvar kom dock utdelningen för Mansfields slit under den andra halvleken, när Matt Green lyckades reducera och skapa lite nerver. Bortalaget lyckades hålla undan och båda lagen hade några halvchanser mot slutet, utan att det resulterade i några fler mål. Liverpool tog sig därmed vidare till nästa om gång då jakten mot Wembley fortsätter borta mot Oldham.