Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

"Det är de här kvällarna man lever för"

Bild till nyheten

Steven Gerrard, som alltså gör sin 10:e stora cupfinal för Liverpool på lördag, menar att det är kvällarna, likt den som komma skall på lördag, man lever för som fotbollsspelare. Liverpool-kaptenen understryker också viljan att bärga en andra titel under den annars svajiga säsongen.

"Det är kvällar som den på lördag man kommer att titta tillbaka på när man lägger skorna på hyllan.

"Det är de kvällarna du spelar för, det är detta det handlar om. Det är detta du älskar! Mina största stunder i karriären har varit att lyfta cuppokaler och jag har haft turen att vinna både Carling Cup, FA Cupen och Champions League vid tidigare tillfällen. 

"Vi fick mersmak av att vinna Carling Cup under årets säsong och nu vill vi vinna ännu en pokal", sa Captain Fantastic till den officiella hemsidan tidigare idag - med bara tre dagar kvar till den stora kvällen på Wembley. 

"Att vinna pokaler föder alltid mersmak efter att vinna ännu fler pokaler. Det är den känslan vi kommer ta med oss in till matchen på lördag och vi kommer att göra allt för att lyfta ännu en pokal. FA Cupen är en stor turnering och det vore väldigt stort att vinna dubbla cuper denna säsongen", fortsatte han. 

Precis som Jamie Carragher antyder också Steven Gerrard att dubbla cup-triumper skulle ge stjärnglans åt säsongen. Men kaptenen understryker dock att man långt ifrån är nöjda med vad man presterat i ligaspelet. 

"Kommer någon och säger att vi gjort det skit i ligan kan vi i alla fall försvara oss med två pokaler om vi vinner på lördag. Då tror jag du lugnar de flesta.

"Samtidigt vet vi också att vi inte gjort det tillräckligt bra i ligaspelet och vi har absolut en bättre trupp än vad tabellplaceringen skvallrar om.

"Men skulle vi kunna summera säsongen med två pokaler efter lördagen ger det oss en väldigt stark grund att stå på inför nästa säsong", avslutade Stevie. 


* The Special Nights. De man lever för som fotbollsspelare enligt Gerrard.

Bannerbild