Backspegeln: Första ligacuptiteln

Bild till nyheten Backspegeln: Första ligacuptiteln
Med bara fem dagar kvar till finalen utav Carling Cup, på Wembley i London, passar den officiella hemsidan på att titta tillbaka på hur det såg ut 1981 - året då Liverpool vann sin första titel i turneringen.

Före straffavgörandets tid var det dessutom en finalmatch som i slutändan blev hela 210 minuter lång. Uppdelat på två matcher - i två städer!

Precis som i år spelades nämligen finalen ursprungligen på Wembley, i London. Liverpool var det ena laget, medan West Ham stod för motståndet.

Efter 90 mållösa minuter följde förlängning som man hoppades skulle skilja lagen. Skulle ett oavgjort resultat stå sig följde nämligen inga straffar - utan ett omspel på Villa Park, i Birmingham.

Liverpool gjorde dock 1-0 i förlängningen och många trodde nog att saken var klar. Alan Kennedy var lagets målskytt och en första titel i turneringens historia hoppades man nu kan räkna in.

West Ham ville dock annat och fortsatte kämpa frenetiskt. I de sista skälvande minutrarna fick 'Hammers' så också en straff som Ray Stewart förvaltade till 1-1. Omspel var ett faktum.

Vid returen i Birmingham var det dock inte lika trögstartat på målskyttet. Snabbt i inledingen gjorde nämligen West Ham 1-0, ett resultat som Liverpool dock, genom Kenny Dalglish och Alan Hansen, hade vänt till 2-1 redan i den 28'e minuten. 

Därefter följde 62 mållösa minuter och Liverpools första seger var ett faktum.

På söndag kan Liverpool vinna sin 8'e titel i turneringen. Utökat rekord.

 (Vid oavgjort på söndag, efter fulltid och förlängning följer dock straffar.) 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer