Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

Manchester City-Liverpool, 3-0

Bild till nyheten

Precis som förra säsongen slutade Premier League-mötet mellan Manchester City och Liverpool, på City of Manchester Stadium, 3-0 till det ljusblå hemmalaget.

Det blev alltså en väldigt klar seger för hemmalaget - som således också förlängde sin hemmasvit till 10 raka PL-matcher utan poängtapp. På dessa 10 matcher har Manchester City nu 31-4 i målskillnad. 

Matchen må ha varit spelmässigt jämn - och till favör till Liverpool om man såg till bollinnehavet - men oförmågan att skapa farliga chanser var tyvärr väldigt tydlig från Liverpools sida. City var däremot kliniska när tillfällen gavs och även om Pepe Reina ganska snöpligt fumlade in Kun Agüeros något enkla skott i matchupptakten, var segern i övrigt ganska odiskutabel.

Yaya Toure gjorde 2-0-målet innan paus och efter att Martin Skrtel orsakat en straff - som James Milner förvaltade - med dryga kvarten kvar av matchen, var det 'Game Over'.

Precis innan straffen fick Manchester City Gareth Barry utvisad, vilket väckte ett visst hopp, men detta grusades alltså när Yaya Toure ganska enkelt gick i backen när han kom igenom på en kontring.  

Värt att notera: Om drygt en vecka (Ons, 11/1) åker Liverpool åter till samma arena för att spela den första av två semifinaler i Ligacupen.  

Bannerbild