Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

Hodgson inför stormötet

Bild till nyheten

Liverpoolfc.tv fick en pratstund med Roy Hodgson inför söndagens möte med Manchester United.

Roy Hodgson

Först ut: Hur är läget fysiskt i laget?

Imorse var det inte jättebra. Paul Konchesky och Martin Skrtel har småskavanker men vi tror att båda kan träna imorgon och isåfall är det bara Jamie Carragher som är borta. Det är fantastiskt vid ett så sent läge på säsongen - att kunna ha så få spelare otillgängliga. Jag hoppas att Konchesky och Skrtel hinner friskna till.

Hur är det med Raul Meireles?

Bra. Han har tillfrisknat oerhört snabbt och detta är första gången på länge vi har Lucas, Steven Gerrard och Meireles tillgängliga samtidigt. Först var Gerrard borta i sex veckor och sen skadades Raul. Det är skönt att ha alla tre tillgängliga på en gång.

Är söndagens match ett välkommet uppehåll från ligafotbollen?

Det ger oss en chans att i en stor match komma tillbaka och lägga den bittra förlusten mot Blackburn bakom oss. Det var mycket, mycket dåligt defensivt att släppa in de målen vi gjorde och alla är besvikna över det. Vi trodde att vi efter Boltonmatchen hade en bra chans att slå Blackburn. Att åka därifrån tomhänta var riktigt jobbigt men nu får vi en chans att mot våra värsta rivaler visa att vi är bättre än vad vi visade i onsdags.

Har det varit svårt att motivera spelarna och få dem fokuserade på Manchester United?  

Nej, jag tror inte det är svårt för spelarna att motivera sig inför en match mot Manchester United. Igår var det ledigt så idag var första gången jag såg dem sen Blackburn. Humöret var väldigt bra imorse. Spelarna jobbade bra i relativt dåliga förhållanden. Vi spelade på en snöig plan där bollen inte rullade så bra.

Du sa efter matchen att spelarna led lika mycket som fansen i onsdags - förväntar du dig då en reaktion och en förbättring på söndag?

Ja, det gör jag. Det är viktigt att fansen förstår att vi vet om att de har höga förväntningar, ambitioner och hopp för klubben och laget. Vi har också höga förväntningar, ambitioner och hopp. Varje gång vi går in på planen så vill vi leverera de framträdanden som ger resultat. Det är väldigt förödande när ingenting händer, både för oss och för fansen.

Fotboll kan vända snabbt och det råder inget tvivel om att en seger mot Manchester United hade gett alla som på något sätt är involverade i Liverpool ett lyft. Är det vad spelarna kommer att få höra innan avspark?

Ja, fast det kommer inte uttryckas riktigt på det sättet. Dem behöver inte bli tillsagda det. Vi har en relativt rutinerad trupp och dem vet precis som jag hur viktig den här matchen är - särskilt för supportrarna som hade tyckt om att se oss slå ut Manchester United ur cupen på deras hemmaplan. Det viktiga för mig är att få det klart - men även att det kommer att krävas ett intelligent spel för att vinna. Vi kan inte vinna bara på hjärta. Det behövs en kombination av vilja och glöd, men även att vi använder huvudet och spelar bra taktiskt, lokaliserar Manchester Uniteds styrkor och utnyttjar deras svagheter.

Vissa menar att FA cupen har förlorat endel av dess magi. Håller du med om det?

Jag tror att det kommer från tiden då Manchester United tvingades ta sig igenom VM för klubblag. Och givetvis, desto starkare Premier League blir och när kampen om Champions League-platserna blir hårdare, så finns risken att intresset för FA cupen svalnar lite - men det kommer garanterat inte att synas på söndag. Det kommer att vara matcher den här helgen som rankas lägre än Premier League, kanske när ett Premier League-lag möter ett lag från en lägre division. Men matchen vi spelar, Manchester United mot Liverpool på Old Trafford - det spelar ingen roll vilket sammanhang det handlar om - det är alltid en stormatch. Det är en match som alltid får folk att prata.

Eftersom vi spelade förra lördagen och i onsdags, kommer du att ändra saker runt uttagningen av laget?

Vi ville göra endel ändringar till onsdagens match, när vi t.ex. vilade Aurelio och Agger. Båda spelade bra mot Bolton, men vi var oroliga att tre matcher på sju dagar skulle bli för mycket efter deras långa frånvaro. Angående de andra spelarna, så var ju Meireles inte med mot Blackburn, så han är frisk och redo att spela. Förutom det så var gårdagens ledighet bra. Det låter inte mycket, men en extra dags vila gör stor skillnad. Angående förberedelse och fysisk status inför matchen, så ser det bra ut.

Källa: liverpoolfc.tv 

Bannerbild