Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Kineser köper LFC?

Bild till nyheten

Enligt Rafael Benitez agent finns där ett kinesiskt intresse av att köpa Liverpool FC

Rafa Benitez agent har gått ut och sagt att en kinesisk investerare är intresserad av att köpa Liverpool Football Club och vill att managern ska fortsätta på Anfield.

Som svar på spekulationerna angående Benitez framtid i klubben, har Manuel Garcia Quillon (Rafas agent) sagt att en okänd tänkbar investerare har kontaktar managern för att försäkra sig om att de har hans stöd om de skulle bli involverade i klubben.

"Kineserna har ett visat intresse och kontaktat Rafa och sagt till honom att deras krav för att köpa klubben är att han fortsätter som coach," sa Quillon.

Benitez är följd av fram för allt två klubbar, Juventus och Real Madrid som både följer honom med stort intresse.

Det sägs från Juventus att man har gett en 10 dagars deadline för att Benitez att lämna ett svar om han är villig att ersätta deras nuvarande manager Alberto Zaccheroni i Turin.

Real har länge försökt lock Benitez att komma tillbaka till klubben, där han arbetade som manager på ungdoms -och reservsidan men denna gången för att ersätta Manuel Pellegrini och leda a-laget från det att säsongen är över.

Men tränaren själv skulle föredra att stanna på Anfield, han har endast avverkat 12 månade på det 5 års kontraktet som han tecknat med klubben.

Emellertid har Benitez uttryckt frustration över de finansiella restriktioner satta för honom av klubbens Amerikanska ägare, Tom Hicks och George Gillett, som är pressade av de £237m skulder klubben har.

Benitez har nyligen sagt att det krävs i alla fall en £60m investering för att stärka truppen och framtidsutsikten i sommar.

Källa: Liverpool Echo

 

 

 

 

 

 

Bannerbild