Phil Taylor

Phil Taylor

Manager: 1955-1959

Antal matcher: 150

Titlar: 0

Den ende Liverpoolboss som aldrig fick chansen att lotsa laget i högstadivisionen. 

Ex-spelaren och ex-kaptenen Phil Taylor fick det hett om öronen i managersätet, under en tid då Liverpool var rejält på dekis i gamla division II och ersattes av Bill Shankly 1959. 

Taylor hade varit anställd i över 20 år (värvades från Bristol Rovers i mars 1936) då han fick erbjudandet att efterträda Don Welsh  som manager i slutet av 1955/56. 

Phil hade först jobbat två år som coach innan han fick chansen som manager.

Men bra spelare blir inte per automatik framgångsrika managers. Phil ansågs allmänt vara "för snäll" för att vara manager.

Han gav verkligen sitt yttersta för att försöka föra Liverpool tillbaka till division I, men till sist blev pressen för stor. Han stod ut fram till den 17 november 1959 efter att laget sensationellt åkt ur FA-cupen mot amatörlaget Worchester City.

Taylor var den förste att bekänna sitt misslyckande.

"Oavsett hur stor besvikelsen än är bland direktörerna så kan jag lova att den inte är större än min. Jag gav allt och försökte verkligen uppbåda all min energi och kraft för att ta klubben tillbaka till division I. Men det var inte tillräckligt och nu är det dags att någon annan försöker att göra det bättre", sa Taylor till Liverpool Daily Post efter sin avgång. 

Efter 23 års tjänstgöring som spelare, coach och manager lämnade Taylor fotbollen för gott och jobbade därefter inom försäljningsbranschen. Han fortsatte att besöka Anfield ett par gånger om året och avled vid 95 års ålder 2012.

Relaterat