Clarks frånvaro kan hinta om utlåning

Bild till nyheten Clarks frånvaro kan hinta om utlåning
Många akademispelare har varit en del av Arne Slots trupp under försäsongens första dagar. En som saknats är dock Bobby Clark, vilket kan tänkas vara ett tecken på vad som väntar för engelsmannen kommande säsong.

Till följd av att en stor del av den ordinarie A-lagstruppen befinner sig på landslagsuppdrag i EM eller Copa America har Arne Slot vänt sig till akademin för att fylla truppen under försäsongens inledning. 

Hittills har hela 19 akademispelare synts på AXA Training Centre i samband med Slots träningar, men en av akademins större namn, Bobby Clark, har lyst med sin frånvaro.

Clark har gjort hela 12 framträdanden i den röda tröjan och ses som en av de största talangerna i stallet av skickliga ungdomar. Vad frånvaron berott på är inte helt säkert. Det kan vara ett resultat av den skada som avslutade förra säsongen i förtid för 19-åringen – men det kan också vara en hint om en stundande utlåning.

* Clarks sista framträdande förra säsongen kom för U21-laget i en hemmamatch mot Arsenal.

Engelsmannen har ett stort antal intressenter som önskar ha honom hos sig på lån under den kommande säsongen, däribland klubbar som RB Salzburg – där Pep Lijnders är ny manager med Vitor Matos som assisterande –, RB Leipzig och Norwich.

Thisisanfield.com spekulerar i att Clarks frånvaro från försäsongens första träningspass kan vara ett försök att undvika risken för skador som skulle hämma möjligheterna att samla på sig den värdefulla erfarenhet av regelbunden speltid på seniornivå som en säsong på lån kan innebära.

Även två mittbackar saknas

Två spelare vars status inom klubben tagit ganska rejält med stryk under de senaste åren är försvarsspelarna Rhys Williams, 23, och Billy Koumetio, 21.

Båda spelarna var utlånade förra säsongen utan någon större framgång. Williams sejour i Aberdeen avbröts redan efter ett halvår och när han senare lånades ut till Port Vale tvingades han kasta in handduken redan efter några dagar på grund av skada.

* Williams var en del av försäsongstruppen 2021 innan lånekarusellen drog igång för mittbacken.

För Koumetio inleddes säsongen i USL Dunkerque som spelar i franska andraligan. Där lyckades han inte etablera sig i startelvan vilket resulterade i att lånet avbröts innan det bar av till Blackburn – där fick han inte göra mer än ett framträdande.

Williams har två år kvar på sitt nuvarande kontrakt med Liverpool och efter att inte ha spelat för A-laget sedan 2021 är sannolikheten hög att en permanent övergång är aktuell i sommar. Koumetios kontrakt löper ut nästa sommar.

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer