Ramsay hoppas motbevisa tvivlarna

Bild till nyheten Ramsay hoppas motbevisa tvivlarna
Den unge ytterbacken kommer att spendera nästa säsong på lån hos Wigan där han har siktet inställt på att hitta tillbaka till toppformen.

Calvin Ramsay köptes av Liverpool sommaren 2022 efter att han glänst i Aberdeen. Han anslöt dock skadad och sedan har tiden som röd präglats av just skadeproblem. 

Förra veckan meddelades att högerbacken är klar för sitt tredje utlån, denna gång till Wigan efter sejourer i Preston North End och Bolton som inte resulterade i särskilt mycket speltid på grund av en återkommande skadeproblematik. Under de senaste två åren har han inte nått upp 10 spelade timmar.

Förhoppningen är att karriären nu ska ta fart igen i Wigan.

– Jag är bara taggad på att säsongen ska dra igång. När jag åkte upp till träningsanläggningen kände jag mig så exalterad, säger Ramsay.

– Jag vet inte vad det var, en hunger för att komma igång, visa alla vad jag kan göra och troligtvis motbevisa de som har sagt vissa saker eller tvivlat på mig.

– Det är en bra möjlighet för mig, en bra klubb och jag är redo att köra igång.

– Det har gått nästan ett år, jag var i Preston och när jag var skadad och gick på matcherna, såg grabbarna spela och göra det bra, man saknar det.

– Nu är jag tillbaka, skadefri och redo att göra en bra försäsong. Resa till Ungern en vecka, komma tillbaka, spela några träningsmatcher och därefter väntar säsongen just runt hörnet. Jag ser fram emot det.

Liverpool och Wigan har byggt en bra relation på slutet med två låneaffärer under förra säsongen. James Balagizi anslöt under sommaren men tvingades återvända innan säsongens slut på grund av skadeproblem. I januari lånades Luke Chambers ut och blev snabbt en nyckelspelare i laget.

– Jag pratade med honom för några veckor sedan och han pratade väldigt gott om klubben, supportrarna och managern, säger Ramsay.

– Det fick mig att fatta beslutet att komma hit och försöka leverera bra insatser, för supportrarna och för att betala tillbaka för managerns förtroende.

Förra säsongen slutade Wigan i mitten av League One efter att ha inlett säsongen med ett avdrag på åtta poäng. 

– Mina två stora mål är att spela så många matcher jag kan, och göra det bra, och sedan att vi ska utmana om en plats bland topp sex eller till och med ta en av de två platserna som ger uppflyttning direkt.

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer