– En fin spelargrupp att jobba med

Bild till nyheten – En fin spelargrupp att jobba med
Arne Slot hoppas nå samma höjder som Jürgen Klopp gjorde under sina år i Liverpool och känner att grunden är stabil med tanke på de pusselbitar som redan är på plats i lagbygget.

Efter tre framgångsrika år i Feyenoord kommer Arne Slot den 1 juni officiellt att kliva på uppdraget som Liverpools nye huvudtränare.

I samband med sitt farväl av Feyenoord genomförde han en intervju som publicerats på klubbens officiella hemsida. Där pratar nederländaren om en förhoppning om att en dag kunna få vara del av en lika vacker avskedsföreställning som den Jürgen Klopp fick uppleva på Anfield i söndags.

– Jag är redan priviligerad, men då hade jag blivit ännu mer priviligerad. Jag ska ta över efter en tränare som uppnått en mycket större status i en klubb där han jobbat i nio år. Jag hoppas att jag kommer att kunna lämna på samma sätt som han gör nu och på det sätt som jag kunde lämna den här klubben på. Men det är otroligt mycket som måste gå bra för att det ska bli verklighet, säger Slot i intervjun som återgetts av Liverpool.no.

Under de senaste åren har Slot funnits på en rad klubbars radar. Förra året tackade han nej till Tottenham och det sägs att även Chelsea, Crystal Palace och Leeds visat intresse.

– Jag vill såklart inte framstå som arrogant, men det är inte den första klubben som hört av sig under de senaste tre åren. Fördelen med att prestera bra är att det kommer finnas intresse från flera klubbar. Det kan låta arrogant, men då vänjer man sig gradvis vi att klubbar följer dig, och det är klubbar man inte kunde ha drömt om för fyra eller fem år sedan. 

När Liverpool hörde av sig kunde Slot inte längre motstå frestelsen att ta nästa steg i karriären. Han ser fram emot att jobba med den trupp som Klopp lämnar efter sig.

– Det är väldigt fint att jag kan få från AZ som också var en fin klubb, till Feyenoord och nu vidare till Liverpool, det är fantastiskt. Det som gör det ännu bättre är att jag känner att jag har en fin spelargrupp att jobba med.

Måndag 3/6 släpper vi medlemspaketen för 2024/25. Be ready!

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer