Krawietz: Rätt tajming att lämna över nu

Bild till nyheten Krawietz: Rätt tajming att lämna över nu

Klopps trogne assistent och följeslagare berättar varför det nu är rätt tid att lämna klubben.

Även om 52-årige Peter Krawietz har jobbat tillsammans med Jürgen Klopp i tre klubbar över nästan ett kvarts sekel, är det sällsynt med intervjuer eller uttalanden från hans sida. Han har alltid velat verka utan att synas. 

Men nu har han tagit sig tid att snacka med officiella sajten om känslorna att lämna Liverpool FC och varför han anser att beslutet var det rätta.

– Det känns konstigt att lämna. Det är två olika känslor, berättar Peter. Det första är att du måste ta ett beslut någon gång och det andra är att vi tänker att det finns skäl till att beslutet är att det rätta. Som att du inte känner att du har rätt energi, fokus och övertygelse. Om saker och ting utvecklas i den riktningen vet du att det är rätt. 

Underbar och stor upplevelse

– Den andra delen av det hela är att man tittar tillbaka på resan. Man börjar fundera på hur det var när du kom hit, vad vi kunde åstadkomma, hur resan var och hur intensiv den varit. Du tänker på hela utvecklingen av klubben, med arenan, träningsfaciliteterna, hur det var när vi var på Melwood, utvecklingen av spelarna och relationerna. Med allt detta så finns det bara en slutsats:

– Att det varit stor, enorm och lyckad resa och att den tar slut nu. Det ger en konstig känsla eftersom det också har varit en stor del av mitt liv. Jag har bott här med min familj och mina pojkar kom hit när de var åtta och sex år, så det hör också till. Men sammanfattningsvis var det en underbar och stor upplevelse. Jag har lärt mig mycket, det har varit många fantastiska ögonblick och tiden är inne att säga farväl. 

Peter Krawietz assistant manager of Liverpool during a training session at AXA Training Centre on May 23, 2023 in Kirkby, England.

Ville lämna klubben i gott skick

Den Mainz-födde tysken blickar tillbaka på en härlig tid, men menar att tajmingen att dra är den rätta.

– Det finns många saker som jag för alltid kommer att bära med mig i minne och hjärta, så det är häftigt, men också lite smärtsamt förstås.

Peter Krawietz medger att hela tränarstaben kände att de var skyldiga att stanna efter den dåliga 2022/23-säsongen. Det hade varit ett misstag att sticka och ge upp efter femteplatsen, innan bygget av "Liverpool 2.0" var färdigställt.

– Vi hade en dålig säsong, så vår tydliga tanke var "okej, vi kan och måste göra det bättre. Vi kan inte lämna så här." Så tanken var att vi skulle få till en mycket bättre säsong, få saker på rätt spår igen och sedan se hur det kändes.

– Det fungerade och det är ett privilegium att vi kan lämna på det här sättet. Så att det inte bara känns som att det är rätt för dig själv. Tar man ansvar och tar ett sådant beslut så har man sina personliga skäl, men som chef, assisterande manager och tränare måste man alltid tänka på klubbens bästa också.

– Nu känner vi att det är rätt tillfälle, då klubben befinner sig på en bra plats. Vi har ett fantastiskt lag och det är klart att det gör ont att lämna en sådan fantastisk trupp och klubb, men som jag har sagt tidigare så känns det rätt. Vi vet att det är rätt och att målet har uppnåtts. Vi lämnar klubben i ett bra skick och använde tiden vi hade till att pressa ut varenda procent. 

– Jag är stolt så klart, men jag känner mig också privilegierad. Det var en ära att få arbeta här för den här klubben, för och med dessa spelare och för dessa underbara supportrar. Det är allt jag kan säga, avslutar Krawietz som i likhet med sin vän och boss nu planerar att ta en lång och välförtjänst semester från fotbollen.

Jurgen Klopp, Manager of Liverpool and assistant coach Peter Krawietz before the UEFA Europa League 2023/24 match between Liverpool FC and LASK at...

Måndag 3/6 släpper vi medlemspaketen för 2024/25. Be ready!

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer