Rykte: Kan tappa Van den Berg för småpengar

Bild till nyheten Rykte: Kan tappa Van den Berg för småpengar
Sepp van den Berg imponerande under sin lånesejour i Mainz. Nu kommer uppgifter om att den tyska klubben vill aktivera en klausul för att göra övergången permanent.

När den sista omgången av Bundesliga spelades riskerade Mainz fortsatt att tvingas kvalspela för att hålla sig kvar. De säkrade dock en plats i högstaligan genom en 3-1-seger mot Wolfsburg. En av hjältarna i matchen var Liverpoollånet Sepp van den Berg som gjorde ett av sitt lags tre mål.

Mainz slutade på en 13:e-plats och kan därmed planera för fortsatt spel i Bundesliga. En del av dem planeringarna verkar vara att försöka behålla Van den Berg i truppen. När låneavtalet förhandlades med Liverpool skrevs en klausul in som ger den tyska klubben första tjing vid försäljning.

Enligt Kicker vill Mainz aktivera den klausulen, som sägs vara värd mindre än €5M. Det innebär att klausulen är värd mindre än £4,3M, vilket är en mindre summa en den fullständiga summa som Liverpool betalade PEC Zwolle när de köpte loss mittbacken 2019.

Den initiala övergången var värd £1,3, men med klausuler kunde den nå £4,4M. Det är i dagsläget oklart huruvida de klausulerna har aktiverats eller ej. 

När det gäller Mainz möjligheter att köpa loss Van den Berg i sommar råder det osäkerhet kring exakt hur klausulen i avtalet med Liverpool är skriven – om det rör sig om en klausul som möjliggör ett köp rakt av eller om de endast har första tjing i det fall Liverpool öppnar upp för en försäljning.

Mainz verkar i vilket fall intresserade av att behålla mittbacken som fått regelbunden speltid under säsongen. Liverpool väntas behöva förstärka truppen med en mittback i sommar efter att Joel Matip lämnat klubben och kanske vill Arne Slot ge Van den Berg chansen att visa upp sig på försäsongen i sommar.

Källa: Thisisanfield.com.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Måndag 3/6 släpper vi medlemspaketen för 2024/25. Be ready!

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer