Lallana sticker – Milner stannar

Bild till nyheten Lallana sticker – Milner stannar
Karriären går nu skilda vägar för den tidigare Liverpoolduon.

Evigt unge James Milner, 38, lämnade Liverpool gratis förra sommaren efter 332 matcher, 26 mål och 46 assist plus en drös av medaljer efter sina åtta år. 

Den här säsongen har han varit mer skadedrabbad än vanligt och bara 20 gjort framträdanden i Brighton under managern Roberto De Zerbi i alla turneringar. Likväl har veteranen bestämt sig för att förlänga kontraktet med ett år och vi kan anta att det är rekordet i antal Premier League-matcher som hägrar. 

"Millie" står idagsläget på 634 matcher och det skiljer bara 19 upp till Gareth Barrys rekord (653). Med en skadefri säsong kan han lyckas. 

– Jag är lika motiverad som alltid och ser fram emot nästa säsong. Jag gillade den första halvan av säsongen då klubben spelade i Europa för första gången, men den andra halvan har varit tuff för mig personligen med några skador. Men jag är klar till starten av nästa säsong, säger Milner till Brightons officiella hemsida. 

Kompisen väljer familjelivet

De Zerbi ville även att 36-årige Adam Lallana skulle stanna i ytterligare ett år, men där blev beskedet negativt. Lallana väljer att prioritera familjelivet och räknar med att fortsätta karriären någon annanstans. 

Adam Lallana and James Milner of Liverpool during a training session at Melwood Training Ground on December 31, 2017 in Liverpool, England.

* Nära vänner sedan tiden i Liverpool, Brighton och landslaget.

– Jag kommer att lämna efter säsongen och det var ett tufft beslut att fatta. Det känns ändå som att tiden är den rätta, inte bara för mig själv utan även för klubben, berättar Lallana för samma sajt.

– Jag har haft samtal med Roberto de senaste månaderna och han ville att jag skulle fortsätta. Men efter att ha tagit mig lite tid att tänka på saken – och efter att ha varit borta från min familj de senaste fyra åren – känner jag att det är rätt. 

Familjen, fru och tre barn, bor i trakterna av Bournemouth vilket är två och en halv timmes bilfärd från Brighton. 

– Jag har snackat med familjen under året och jag tror att den största anledningen till beslutet är att barnen behöver mig mer. Jag har egentligen varit ganska egoistisk genom karriären och de har alltid tvingats acceptera mina beslut. Jag känner att det är rätt tid i livet och karriären att sätta dem i första rummet.

Lallana har gjort 103 matcher för Brighton sedan han gick gratis från Liverpool efter PL-titeln 2020 och hoppas att fortsätta karriären på annat håll. Bournemouth, Southampton, Plymouth eller Exeter är ingen vild gissning om han vill att familjen ska slippa rycka upp bopålarna. 

– Jag känner att det finns lite mer att klämma ur den här kroppen, avslutar han. 

Adam Lallana gjorde 22 mål och 21 assist på 178 matcher i Liverpooltröjan under sex hårt skadedrabbade säsonger.  

❗

Vi behöver din support 2024! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer