– Det blir en dag fylld av känslor

Bild till nyheten – Det blir en dag fylld av känslor
Harvey Elliott hoppas att spelarna kan spela hem tre poäng åt Jürgen Klopp när han på söndag gör sin sista match i klubben.

När Liverpool välkomnar Wolverhampton till Anfield på söndag för att avsluta säsongen 2023/24 gör Jürgen Klopp sin 491:a och sista match som manager för The Reds.

Managern har betytt enormt mycket för alla med ett Liverpoolhjärta, inte minst många spelare i truppen som fått chansen att visa upp sig i den röda tröjan under tyskens ledning. En av dem är Harvey Elliott som efter att ha fått debutera 2019 gjort 118 matcher i A-laget. Han hoppas att de kan avsluta detta kapitel med en seger på söndag.

– Managern, vi kan inte tacka honom nog, det är det minsta vi bör göra för honom, säger engelsmannen till Liverpoolfc.com.

– Det han har uppnått som manager, och för oss spelare, den erfarenhet vi har samlat på oss, det går inte att tacka honom nog för det.

– Det minsta vi kan göra är att gå ut och prestera för honom och ge allt. Han har gett oss många chanser och utvecklat oss till män. Det kommer att bli känslosamt för samtliga.

– Det kommer bli en dag fylld av känslor. Vi som spelare och som klubb kan inte tacka honom och staben nog och det minsta vi kan göra är att prestera på topp för honom och ge honom bästa möjliga farväl. Jag är säker på att vi som klubb kommer att göra det, tillsammans med supportrarna.

– Det finns en man som förtjänar det och det är managern. Vi kommer kliva ut där och försöka spela bästa möjliga fotboll. 

I Klopps sista bortamatch såg det länge ut att bli seger, men Aston Villa lyckades rädda en poäng genom två sena mål.

– De sista tio minuterna var inte bra nog, konstaterar Elliott.

– Vi spelade på ett sätt som gynnade dem och skapade problem för oss själva, mot ett lag så bra som Aston Villa så blir konsekvensen den här.

– En poäng är en poäng, det var inte vad vi ville ha, men vi kan bygga vidare på det och göra rätt för oss till helgen.

Det oavgjorda resultatet innebär att Liverpool spelat tio oavgjorda matcher i ligaspelet denna säsong.

– Vi alla känner det, särskilt under slutet av säsongen, vi har kryssat för många matcher som borde varit segrar. 

– Men som jag sagt tidigare, det är någonting vi får reflektera över. Vi har varit i den här situationen tidigare så om den dyker upp igen nästa säsong eller under en kommande säsong så har vi varit med om det och har vetskapen om hur vi bör hantera det.

En av matchens höjdpunkter på Villa Park var Jarell Quansahs nick till 3-1 – mittbackens första mål i Premier League.

– Jarell har varit fantastisk under hela säsongen. Det är hans första säsong i Premier League och han har presterat på en väldigt hög nivå. Ingen förtjänar det mer än honom. Jag blev så glad för hans skull när bollen gick i mål, han förtjänar det verkligen, säger Elliott om sin lagkamrat.

– Man kan se passionen han har. Han har jobbat hårt för en sådan stund, särskilt inför bortasupportrarna. Det är en fantastisk känsla för honom och jag är så glad.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️

0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer