Även Robinson lämnar i sommar

Bild till nyheten Även Robinson lämnar i sommar
Assisterande målvaktstränare Jack Robinson kommer enligt uppgift lämna sitt uppdrag efter säsongens slut.

Det är Thisisanfields David Lynch som rapporterar om att Robinsons tid i Liverpool går mot sitt slut.

Målvaktstränaren kom till klubben 2018 och har arbetat som assisterande till John Achterberg. Nyligen bekräftades att Achterberg beslutat sig för att ta sig an en ny utmaning när Jürgen Klopp-eran är över och enligt Lynch har Robinson nu förhoppningar om att få leda en målvaktsgrupp på annat håll.

Robinson har upplevt stora framgångar under sin tid i Liverpool. Första säsongen slutade med en Champions League-titel och därefter har han hjälpt laget till en Premier League-titel, en Supercup-titel, en titel i VM för klubblag, en FA-cuptitel och två Ligacuptitlar.

Att han nu väljer att söka sig efter en ny utmaning innebär att ännu en roll i ledarstaben måste fyllas av Michael Edwards och Richard Hughes som står inför en hektisk sommar. Det återstår att se om Arne Slot försöker locka med sig Feyenoords målvaktstränare Jyri Nieminen till Merseyside.

Sjunde personen att lämna sin roll

Det är sannerligen en tid som präglas av förändring för Liverpool. Förra veckan kom uppgifter om att fystränaren Andreas Kornmayer kommer att lämna klubben efter säsongens slut och sedan tidigare står det klart att Klopps närmaste män, Pep Lijnders, Peter Krawietz och Vitor Matos också försvinner.

Andreas Schlumberger, huvudansvarig för spelartruppens fysiska återhämtning, väntas även han lämna. På transfersidan har det sedan en tid tillbaka stått klart att sportdirektör Jörg Schmadtke gjorde sitt sista fönster i januari och ersättas av Richards Hughes.

Väntan på att Slot presenteras som Klopps ersättare fortsätter, men när han väl tar sig an rollen väntas han få med sig assisterande tränaren Sipke Hulsoff, Ruben Peeters som har rollen som "head of performance" i Feyenoord, samt tekniske rådgivaren Etienne Reijnen.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer