📹 Senaste nytt inför Fulham

Bild till nyheten 📹 Senaste nytt inför Fulham
På en förinspelad presskonferens snackar Jürgen Klopp upp söndagens Premier League-match mot Fulham.

Rutinen denna Europa League-säsong har varit att klubben efter torsdagsmatcherna publicerar en förinspelad presskonferens med Jürgen Klopp med försnacket till den ligamatch som väntar till helgen. Så även denna gång.

Detta hade managern att säga inför söndagens match mot Fulham. 

Om att ställa om efter förra helgens besvikelse mot Palace:

– Tyvärr har vi alla under åren haft tillräckligt med stunder då vi behövt lära oss att göra det. Jag kan inte minnas någon säsong där det inte finns någon gång man tänker: "Vi borde ha vunnit det, vi borde ha gjort så", sådana saker. Det är en del av vårt liv hela tiden. Man måste hantera det. Det handlar inte om hur många slag man får, det handlar om hur man hanterar dem. 

– Det är inte vårt stora problem. Vårt problem är de lag vi möter. Vi kommer att hitta ett sätt att vara positiva, att se möjligheterna. Men man måste också möta en motståndare som också har mål uppsatta, kanske längre tid för återhämtning och sådana saker. Det är utmaningen inom fotboll, man spelar inte bara för sig själv, det finns en motståndare också. Vi måste se till att bli en motståndare som inget lag vill möta igen. Vi har gjort det lite för enkelt för tre lag i följd nu och det bör vi förändra.

Om hur stor tro han har på en ligatitel:

– Det ligger inte i våra händer. Om vi kan vinna alla våra matcher så ja, då finns det en god chans att vi blir mästare. Om inte, då är chansen inte god. Vi kanske bara behöver vinna fem, ingen vet. Vem hade trott att Arsenal skulle förlora mot Aston Villa? 

– Nu sitter vi här och tänker: "OK, City kommer att vinna alla matcher". Ja, det har hänt ganska ofta men de har många matcher att spela och tuffa motståndare. Vi tänker inte på dem.

– För oss handlar det om att hitta ett sätt att börja vinna matcher igen. Vi hade en dålig vecka resultatmässigt, inte så illa insatsmässigt, vi skapade enormt många chanser som vi inte satte dit. Men det värsta som finns inom fotbollen är att inte skapa några chanser – det är det värsta. Det är bättre att man måste hantera att man missar chanser snarare än att man inte skapar några. Därför är jag positiv efter att ha låtit det landa i en dag. Jag är nöjd med situationen vi är i.

Om hur erfarna spelare i truppen kan hjälpa:

– Vi har varit i positionen där vi inte vunnit ligan i slutändan, när vi förlorade med en poäng och så, så vilken erfarenhet är det – att vi vet hur man tar sig dit? Det handlar inte om det, det är inte det som gör den stora skillnaden. Det är bra att veta att man är ett bra lag, att man kan skapa problem för andra lag. Men det är tydligt: om man vill vinna Premier League måste man nå nästintill perfektion. Om man inte är perfekt så måste man hantera bakslag på bästa möjliga sätt. 

– Vi åkte på ett bakslag i veckan med tre matcher vi inte gillade särskilt mycket, särskilt resultaten, nu måste vi vända på det.

Om hur viktigt det är att Trent och Jota är tillbaka:

– Vi behöver Trent Alexander-Arnold, såklart, men vi behöver honom i väldigt bra form. Han måste nå dit. Det handlar inte om honom, det är inte hans fel om han inte är det, det är bara så situationen ser ut, så hur snabbt kan vi få igång honom? 

– Detsamma gäller för Diogo, Robbo och Mo. Alla har haft skador som de aldrig haft tidigare – om man tänker på frånvarolängden. Dom Szoboszlai, samma sak. Curtis Jones, samma sak.

– Det är bra att vi har dem men det handlar inte om vem som bär tröjan, det handlar om hur vi kan prestera. Vi måste hitta ett sätt att hjälpa grabbarna på bästa sätt i arbetet med att hitta toppformen. Vi behöver alla spelare som kan bidra med kvalitet, annars har vi ingen chans. När de är i gott slag så blir chansen större och större.

Om hur svårt det är att bygga rytm i detta skede av säsongen:

– Ja, det finns inget perfekt sätt. Grabbarna måste mer eller mindre ta sig igenom det här själva. Nu har vi en skada på Conor Bradley, det betyder att ett högerbacksalternativ är borta. Det är bra att Trent är tillbaka, så han kommer nog hitta ett sätt att komma ut på planen. 

– Jag har varit med tillräckligt länge för att veta att det inte finns någon som kan skynda på sådant här. Ju bättre laget spelar desto lättare är det för grabbarna att kliva in och få upp farten. De bör inte vara spelarna som kommer in och vänder på det hela. De som har spelat har mycket bättre rytm. 

Om Fulham:

– De vann senast mot West Ham, vilket troligtvis hjälper dem. Jag tittade bara lite snabbt på det och de vann med mindre bollinnehav än West Ham, så de hade nog en lite annorlunda approach än de brukar. Det är intressant. Marco är en exceptionell tränare, jag har alltid gillat honom. De har haft en lite konstig säsong, de gjorde det väldigt bra och sedan har de haft några resultat där man funderat: "Oj, vad hände där?".

– Nu är de nog inne i en mer solid period igen och om man inte kan slåss om platserna i Europa så bör man undvika nedflyttning. De var med ett tag, de kanske fortfarande är det, men de kommer inte bli involverade i nedflyttningsstriden. Det är ett statement. De kan vara lugna, vara sig själva. Vi får se hur det blir. 

– Som alltid så måste vi visa att vi vill mer än dem, även om vi spelar på deras arena. Det är vad vi ska försöka att göra.

Källa: Liverpoolfc.com.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️

1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer