Rykte: Amorim öppen för en flytt

Bild till nyheten Rykte: Amorim öppen för en flytt
Uppgifter från Portugal gör gällande att Ruben Amorim sannolikt skulle tacka ja om han får erbjudandet om att bli Liverpools nya manager.

Efter att Xabi Alonso bekräftat att han blir kvar i Bayer Leverkusen har Sporting Lissabons Ruben Amorim seglat upp som favorit till att ersätta Jürgen Klopp.

Det har satt fart på portugisisk press som nu rapporterar att det är osannolikt att Amorim skulle motstå ett erbjudande från Merseyside.

Correio Da Manha skriver att 39-åringen kommer att fatta ett beslut om sin framtid efter säsongens slut och att han är medveten om Liverpools intresse. Källor nära managern ska ha lyft fram tre faktorer som gör att han är villig att ansluta till klubben: supportrarnas passion, klubbens investeringar i träning och att lyfta fram talanger samt önskan att spela offensiv fotboll.

Just nu är Amorim fullt fokuserad på säsongsavslutningen med Sporting. En avgörande vecka väntar där Benfica står för motståndet två gånger om inom loppet av fem dagar. Returen i semifinalen av Taca de Portugal spelas ikväll och på lördag möts de båda lagen i ligan.

Sporting toppar portugisiska ligan med en poäng mer än Benfica. De har spelat en match färre än sina rivaler och en seger på lördag skulle ge dem en betydande ledning i slutspurten.

Enligt Correio da Manha är Amorim inställd på att vinna dubbeln för att "lämna med en braksmäll" om det blir så att han får Liverpooljobbet.

Källa: Thisisanfield.com.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️

2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer