Robbo: Skönt att få starta igen

Bild till nyheten Robbo: Skönt att få starta igen
Andy Robertson känner att starten mot Burnley var ett viktigt steg mot toppformen. Nu vill han se till att behålla platsen säsongen ut.

I 3-1-segern mot Burnley gjorde Andy Robertson sin första start sedan han ådrog sig en axelskada i oktober. 

– Jag älskade det. Managern pratade med mig igår och sa: "Vi har inte många alternativ!" Han sa att jag skulle försöka glömma att jag varit borta i fyra månader. Det är lätt för honom att säga, antar jag! Men det var min inställning när jag vaknade, att försöka att inte tänka på det och bara hitta rätt växel, säger skotten till Liverpoolfc.com.

– Jag tycker att det gick bra, jag hade rytm, jag löpte upp och ned som jag brukar göra, jag försökte hjälpa Lucho med överlappningar och försökte vara involverad i matchen.

– Jag är glad att vara tillbaka, få spela 94-95 minuter, det var skönt att få starta igen. Förhoppningsvis fortsätter det så fram till säsongens slut.

– Fyra månader är lång tid men grabbarna har gjort det fantastiskt bra. Nu måste jag kliva upp på deras nivå och det här var en bra start.

Gästande Burnley kvitterade precis innan halvtidsvilan när Dara O'Shea nådde högst på en hörna. Det tvingade Liverpool att verkligen slita för att se till att de tre poängen säkrades, vilket de gjorde tack vare mål av Luis Diaz och Darwin Nunez i andra halvlek.

– Det var en tuff eftermiddag mot ett väldigt bra lag, säger Robertson.

– Jag kan inte förstå att de har den position de har i tabellen, de spelar väldigt bra fotboll och har många spännande unga spelare. De gjorde det svårt för oss, det var inte lätt, men jag tror att vi var medvetna om att det skulle bli så från första sekunden. Men det här laget brukar kunna hitta en väg och det lyckades vi med.

– Caoimhin gjorde en fantastisk räddning, jag tror att Ali är stolt över den och sedan hade han (Fofana) en till bra chans några minuter senare. Därefter hittade vi rätt igen, kontrollerade matchen och gjorde det tredje målet som var så viktigt för att vi skulle kunna ta hem poängen.

Harvey Elliott kom in från bänken till den andra halvleken och satte sin prägel på matchen genom en fin insats som bland annat resulterade i två målgivande passningar.

– Under de senaste veckorna har jag kommit in som inhoppare och det är inte lätt, men Harv verkar alltid kunna påverka matcherna, säger Robertson.

– Vi har många bra avbytare som kan göra skillnad, men jag tycker att Harvey nådde upp till en extra hög nivå i den andra halvleken. Han tog tag i det, började skapa och hjälpte oss att få ett övertag. Han var fantastisk, den lille grabben, han förtjänar beröm. Hans attityd är alltid bra, han ger alltid allt för laget, det är precis vad vi behöver.

– Det handlar om hela truppen, särskilt med tanke på sjukdom och skador. Alla behövde kliva fram.

Anledningen till att Elliott byttes in var att Trent Alexander-Arnold hade en känning i knät. Elliott klev in på mittfältet medan Curtis Jones fick ta den ovana rollen som högerback. 

– Han gjorde det otroligt bra, säger Robertson och Jones insats som ytterback innan han kommenterade smittospridningen i truppen som stoppade Alisson och Joe Gomez från spel.

– Det börjar vanligtvis med ungarna, de får hem någonting från skolan och smittar de vuxna och då går det snabbt att få in det i omklädningsrummet. Vi har en hel vecka nu där vi kan förbereda oss inför matchen (mot Brentford), så förhoppningsvis kan grabbarna komma tillbaka och förhoppningsvis åker ingen annan på det.

– Vi kommer att vara redo mot Brentford. De fick med sig ett fint resultat (2-0 borta mot Wolves) och det är aldrig lätt att komma dit och spela. Vi måste se till att vara på topp.

❗

Vi behöver din support 2024! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer