Klopp om publikrekordet: Wow!

Bild till nyheten Klopp om publikrekordet: Wow!
Jürgen Klopp gläds de tre poängen som säkrades mot Burnley inför en rekordpublik på Anfield i ligasammanhang.

Anfallstrion Diogo Jota, Luis Diaz och Darwin Nunez såg med varsitt mål till att Liverpool besegrade Burnley med 3-1 och därmed studsade tillbaka efter förra helgens besvikelse mot Arsenal.

Detta hade manager Jürgen Klopp att säga när han reflekterade över matchen:

Om att behöva slita hårt för de tre poängen:

– Det är inga problem att behöva kämpa för ett resultat. Jag kan inte minnas senaste gången så inte var fallet. Men idag, av både uppenbara och mindre uppenbara skäl så visste vi att det skulle bli en tuff eftermiddag. Det handlade om hur vi skulle hantera det, hur mycket karaktär vi kunde visa. Grabbarna visade upp exakt det vi behövde. 

– I början av matchen var vi lite stressade. Det var problemet: vi spelade för snabbt, för direkt, vi kunde inte reagera med formationen, kunde inte vinna bollen tillbaka. De kontrade och det såg inte bra ut, det kändes inte bra heller.

– Vi gjorde vårt mål, härligt, hittade en väg in i matchen och sedan släppte vi in kvitteringen i vad som i princip var den sista sekunden innan halvtid. Men 1-1 är inget problem, jag ville att vi skulle spela bättre fotboll, lugnare fotboll. Som tur var hade vi två situationer som vi kunde visa upp. 

– I paus hade vi problemet att vi behövde byta ut Trent. Det är ett dubbelt problem: Trent måste kliva av och sedan hade vi ingen högerback tillgänglig så vi berättade för Curtis vad han behövde göra. Vi förändrade formationen lite grann för att göra det så enkelt som möjligt för honom eftersom det var första gången han spelade på den positionen. Vi ville inte att han skulle vara inverterad och behöva tänka på att det också. Han gjorde det exceptionellt. 

– Harvey kom in och gjorde det väldigt bra, alla andra grabbarna gjorde det väldigt bra och vi gjorde 2-1 i rätt läge. Det hjälpte oss såklart. Det tog matchen i rätt riktning. De hade fortfarande sina chanser på grund av den kvalitet de besitter. Burnley spelar betydligt bättre än vad tabellen visar. De skapar problem för alla lag. 

– Sedan gjorde vi det tredje målet. Vi kunde ha gjort fler. Men det känns bra, det var en bra match, ett väldigt bra resultat. Bortsett från Trent-situationen så var det perfekt. 

– Vi blev av med Ali tidigare under dagen, Joey var också borta på grund av sjukdom. Inför matchen kände även Ryan av någonting. De sa att det var lugnt, men man kan inte byta in en spelare som hade en känning på uppvärmningen. Så nu måste vi återhämta oss snabbt och förhoppningsvis kommer många av spelarna att vara tillbaka till nästa match eftersom vi behöver dem.

Om att Andy Robertson är tillbaka:

– Det är alltid bra (att få tillbaka spelare), men särskilt Robbo med tanke på att han aldrig varit borta så här länge sedan vi började jobba ihop. Det har varit en annorlunda situation för honom. Det är superviktigt, han gjorde en väldigt bra match. 

– När man kommer tillbaka från skada så måste man agera lite annorlunda när det kommer till träning så han behövde förra veckan, tre pass, stor plan, 11 mot 11, för att hitta in i det igen. 

Om nya Anfield Road End och publikrekordet i ligasammanhang (59 896)

– Fantastiskt, wow! Jag kunde se det redan innan jag fick göra det och det ser verkligen fantastiskt ut. Helt fantastiskt. Den här arenan har växt och växt. Det har alltid varit fantastiskt men nu är det ännu mer så. Det var toppen, väldigt högljutt i rätt stunder.

– Jag vet att det var en match med svåra situationer och det är inte alltid lätt att vara på tå... men det är helt lugnt och jag är väldigt glad att vi har öppnat upp nu, det ger många människor chansen att se det här fantastiska laget spela fotboll.

❗

Vi behöver din support 2024! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer