– Det är upp till mig att göra skillnad

Bild till nyheten – Det är upp till mig att göra skillnad
Harvey Elliott var i allra högsta grad bidragande till att Liverpool tog hem tre poäng mot Burnley tack vare ett inspirerat inhopp från bänken.

Det stod 1-1 i paus i matchen mot Burnley och inför den andra halvleken fick Harvey Elliott order om att göra sig redo för spel då Trent Alexander-Arnold inte kunde fortsätta på grund av en känning i knät. 

Som så många gånger förr denna säsong gjorde Elliott skillnad från bänken. Han assisterade både till Luis Diaz 2-1-mål och Darwin Nunez 3-1-mål i vad som tack vare den fina andra halvleken blev en segermatch.

– Varje match är tuff. Burnley gjorde det väldigt tufft för oss i vissa stunder, de skapade problem, säger Elliott till Liverpoolfc.com.

– Det stod lika i paus, så man kunde se vilken kvalitet de besitter. Vi behövde kämpa för det, vi behövde hitta rätt stunder där vi kunde bryta ned dem och göra de viktiga målen. Vi behövde vara kliniska och det var precis vad vi var idag.

– Det har varit en tuff säsong, det har funnits flera matcher där vi behövt kämpa rejält för de tre poängen, idag var en sådan match. Burnley gjorde det tufft för oss, de kom hit med en tydlig matchplan och skapade problem för oss. Vi hittade dock ett sätt att vinna genom att vara kliniska i avgörande lägen. Vi kunde ha gjort fler mål också. Men det summerar vårt lag, vi kommer inte att sluta.

Samtliga av Liverpools tre mål gjordes på nick. 

– Oavsett hur bollen kommer till dig så måste du sätta den i mål och det var precis vad grabbarna gjorde idag. Att göra tre nickmål är alltid härligt, säger Elliott som alltså assisterade till två av dem.

Elliott har tidigare under säsongen pratat om önskan att inte etableras som en "super-sub" som bara kan göra skillnad från bänken.

– Det är en del av resan. Jag vill starta och det är mitt mål – jag vill ta en plats i laget och verkligen göra platsen till min. Men jag är så glad att få komma ut på planen och får speltid, oavsett om det är från bänken eller från start, jag är glad att få ta på mig tröjan och gå ut och spela, särskilt på Anfield. Det är upp till mig att försöka göra skillnad; det är därför jag kommer in på planen, det är min roll i laget, det var därför jag var här idag.

– Jag använder mina förmåga för att försöka bidra med någonting annat, oavsett om det är från bänken eller när jag startar. Jag måste bara ge 100 procent, jag måste jobba så hårt jag kan för laget. Alla spelare behövs den här säsongen, oavsett om man är med i startelvan eller sitter på bänken. Alla kommer att behövas. Det är en lång säsong med många matcher. Man måste vara redo och på tå. Man måste göra skillnad.

Som vanligt löpte Darwin Nunez på allt, skapade chanser, missade chanser och fick idag också skriva in sig i målprotokollet när han nickade in Elliotts inlägg.

– Han kan göra mål på huvudet, med högern, med vänstern, knät, axeln, vad som helst! Han är en otrolig spelare och man har fått se så många saker av honom den här säsongen. Han jobbar också stenhårt, det är bara att titta på hur mycket han löpte idag och hur han jobbar för laget. Han ska ha beröm för det och det är härligt att spela med en sådan spelare. 

– Som en framspelare är det fantastiskt att spela med en sådan som Darwin, att ha den kvaliteten längst fram när man får bollen och söker efter passningar. Han är alltid där och vill hitta ett sätt att göra mål.

Redan inför matchen hade Liverpool en lång frånvarolista, den listan förlängdes till och med ytterligare med Alisson och Joe Gomez som drabbats av sjukdom. Elliott menar att det helt enkelt är sådant som ett lag måste hantera under en säsong.

– Ja, vi måste gräva djupt just nu. Andra lag gör det också. Det är den tiden på året då det cirkulerar sjukdomar, förhoppningsvis slipper jag det! Men jag vill bara att alla ska vara friska och skadefria så att de är tillgängliga för spel. Vi hade några grabbar borta idag, vilket är synd. Segern var för dem, grabbarna som inte kunde vara här.

– Särskilt för Conor Bradley, våra tankar är med honom, vi står vid hans sida. Det är en så tuff tid för honom och segern dedikeras honom och de andra grabbarna som inte kunde vara här idag.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️

4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer