📹 Landslagskollen: "Szobo" showade – firade med shot på läktaren

Bild till nyheten 📹 Landslagskollen: "Szobo" showade – firade med shot på läktaren
Dominik Szoboszlai dominerade när Ungern slog Montenegro hemma och firade EM-platsen tillsammans med supportrarna. Mohamed Salah fick skyddas av vakter när Egypten tog en ny seger i VM-kvalet.

Dominik Szoboszlai stal landslagsrubrikerna under söndagen då han stod för en avgörande insats i Ungerns 3-1-seger mot Montenegro. Ungrarna hade hamnat i underläge i den första halvleken, men inom loppet av två minuter i den andra halvleken hade mittfältaren både kvitterat och gett sitt lag ledningen.

1-1-målet var en riktig delikatess där Szoboszlai dribblade sig in i straffområdet och satte bollen i nät med ett distinkt avslut vid den bortre stolpen. 

Två minuter senare slog lagkaptenen till igen då han drev fram med bollen, väggspelade med Martin Adam, löpte in i straffområdet och sköt upp sitt lag i ledningen. 

Matchen slutade 3-1 och efter slutsignalen kunde Szoboszlai och Co. fira den EM-plats de säkrade redan i förra gruppspelsomgången tillsammans med supportrarna. Det gjorde lagkaptenen med stil genom att sänka en shot av den i Ungern traditionsenliga spriten Pálinka på läktaren.

Szoboszlai såg i och med sina två mål till att hjälpa sitt lag till en seger – och att den förlustfria sviten på 12 matcher sedan han blev utsedd till lagkapten fortsatt är intakt!

Salah skyddades från planstormare

Seger blev det också för Mohamed Salah och Egypten som genom att besegra Sierra Leone har inlett VM-kvalet med två segrar. Anfallaren spelade hela matchen som slutade 2-0 till egyptierna.

Liverpoolanfallaren var involverad i båda av lagets två mål. I matchens slutskede uppstod dock en otäck situation där flera personer stormade planen med vad som såg ut att vara Salah i siktet. Säkerhetsvakter, lagkamrater och militär personal kunde skydda superstjärnan.

För Diogo Jotas del blev det 90 minuter på bänken när redan EM-klara Portugal avslutade kvalspelet med en 2-0-seger mot Island.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Hjälp oss att säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer