Video: Szobo om Stevie G och första tiden i klubben

Bild till nyheten Video: Szobo om Stevie G och första tiden i klubben
Dominik Szoboszlai har fått en flygande start i Liverpooltröjan. Här berättar ungraren om sina fyra första månader i klubben.

Efter 17 framträdanden kan vi konstatera att "Szobo" inte har behövt någon acklimatiseringsperiod efter sommarens £60M-transfern från RB Leipzig.

På rekordtid har mittfältaren blivit stor publikfavorit, producerat två drömmål och två assist och levererat bländande prestationer som bidragit till den nuvarande andraplatsen i Premier League-tabellen. 

Efter att ha funnit sig till rätta med den nya tillvaron på Merseyside har den nyblivne 23-åringen pratat om hur det var att träffa de nya lagkamraterna för första gången. 

– Det var galet, sade han i en intervju med Football Focus nyligen. När jag först kom in tänkte jag: "Är det här PlayStation eller vad?" Det var fantastiskt att träffa dem och lära känna dem, inte bara från tv:n. Och att få spela med dem är ännu bättre.

Efter att ha valt tröja nummer 8 och visat upp en del spektakulära mål och passningar är det inte konstigt att det har gjorts jämförelser med en viss Steven Gerrard.

– Jag vill inte vara honom, jag vill vara mig själv. Men självklart, om du lägger ett papper framför mig nu och säger att du kommer att ha samma inverkan eller samma karriär här i Liverpool, så kommer jag att skriva på direkt! 

Motiveras av utmaningen

Sedan han reflekterat över beslutet att skifta Leipzig mot Liverpool, efter två och ett halvt år i Bundesliga, tillade Szoboszlai:

– Om jag ska vara ärlig så tänkte jag: "Är det här rätt timing? Det var det enda jag tänkte på. Inte om det var rätt val. "Är jag redo att spela i Premier League och för Liverpool?" Och jag sa till mig själv: "Alltid när något stort kommer upp kan du aldrig veta om du är redo. Du måste försöka och om jag inte försöker kommer jag alltid att tänka på varför jag inte tog chansen. Så jag sa bara: "Let´s do it, se till att vara redo."

Tillsammans med Alexis Mac Allister, Ryan Gravenberch och Wataru Endo ingår han i det nya mittfältsbygge som Klopp skapat under de senaste månaderna. 

Att följa i fotspåren till andra spelare som uppnått stora framgångar i Liverpooltröjan ser "Szobo" snarare som en utmaning än en press. 

– Många spelare försvann från mittfältet i somras och jag såg inte det som att "åh, det här blir tufft.". Utan "nej, låt oss bara göra det." Det är en motivation att visa upp vad vi kan uträtta. Vi är bra fotbollsspelare, vi känner varandra och med tiden kommer det att bli ännu bättre. 

Intervjun i sin helhet kan ses i klippet här ovan. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

🙏

Hjälp oss att säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer