– Kelleher är världsklass

Bild till nyheten – Kelleher är världsklass
Efter en sommar av flyttrykten uttrycker Pep Lijnders en förhoppning om att Caoimhin Kelleher blir kvar i klubben under lång tid framöver.

Ligacupen har tidigare kallats Caoimhin Kellehers turnering vilket gör det sannolikt att han tar plats mellan stolparna i torsdagens match mot Leicester. Det skulle innebära en andra start på en vecka för en målvakt som i somras ryktades bort från Liverpool på grund av bristen på speltid.

The Athletic har rapporterat om att Brentford, Brighton och Tottenham alla visade intresse för irländaren men Liverpool ska ha varit tydliga med att de krävde ett enormt bud för att gå med på en försäljning. 

På presskonferensen inför Leicester öste Pep Lijnders beröm över målvakten.

– Han har ett långtidskontrakt med oss, enligt mig skulle han kunna spela i vilket Premier League-lag som helst, sa Jürgen Klopps högra hand.

– Han är en världsklassmålvakt. Alisson har spelat en viktig roll i det. Det är vad jag menar med talang och erfarenhet, hur de kan utvecklas.

– Han behöver speltid. Så det var bra att han stannade med oss, att Jürgen kunde ge honom perspektiv. Vi är glada att han är här. Man vill ha två högklassiga spelare på varje position.

– Oavsett vad som händer så kommer vi att kunna spela Caoimhin utan att någonting händer. Han vet hur han ska spela, han kan läsa spelet, han är fantastiskt bra på frilägen. Det finns såklart saker han kan utveckla, men vi är glada att han är här och förhoppningsvis fortsätter han att vara det under lång tid.

24-årige Kelleher har gjort 22 framträdanden för Liverpool. Det första gjorde han just i Ligacupen, mot MK Dons i september 2019. Han har ett kontrakt med klubben som sträcker sig till sommaren 2026.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Bli medlem/abonnera på LFC.se
- 299 kr/år (25 kr/månad eller 0,82 öre/dag)
- 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer