Robbo: Quansahs framtid är ljus

Bild till nyheten Robbo: Quansahs framtid är ljus
Vikarierande lagkapten Andy Robertson är mäkta imponerad över hur Jarell Quansah presterade i sin första start i Liverpooltröjan.

Då Ibrahima Konate inte bedömdes vara riktigt redo för en start efter sin skadefrånvaro samtidigt som Joe Gomez behövde täcka upp för Trent Alexander-Arnold ute till höger i backlinjen fick Jarell Quansah göra sin första start mot Wolverhampton.

20-åringen fick positiva recensioner både av Jürgen Klopp och engelsk press. Andy Robertson stämmer in i berömmet.

– Han var fantastisk, säger skotten om Quansah till Liverpoolfc.com.

– Jag tycker inte att det var många av oss som hjälpte honom särskilt mycket i den första halvleken, när man har erfarna spelare runtikring sig förväntar man sig nog mer hjälp. Vi försökte att täcka upp för honom men som kollektiv var vi inte tillräckligt bra, men han var väldigt lugn, han försvarade bra och var lugn med bollen.

– Framtiden är ljus för honom men det ser bra ut redan nu, han visade vad han går för på en tuff plats att komma till mot ett lag som är jobbiga att möta, han förtjänar beröm för hur han presterade.

Laget stod för en betydligt bättre insats i den andra halvleken och lyckades vända underläge till seger.

– Det betyder enormt mycket. Vi nådde inte upp till vår standard i första halvlek. Jag tror att fansen på plats och alla som tittade på hemifrån såg det: för många misstag, de satte oss under press och skapade betydligt fler målchanser än oss. 

– Men i andra halvlek stod vi för en fin laginsats. Vi behövde reagera, vi behövde göra det bättre. Vi förändrade vår formation lite men jag kände att vi klev ut med bättre inställning också. Vi slutade göra misstag, var mer positiva i vårt spel och jag tycker att vi förtjänade de tre poängen med tanke på hur vi spelade i andra halvlek. Men vi har inte råd att inleda för många matcher på det sättet.

– Bytena som vi gjorde gav effekt och vi kommer att behöva hela truppen den här säsongen, alla måste bidra och de som kom in från bänken gjorde ett bra jobb. Allt gick lite snabbare, lite bättre, misstagen var färre och det tillät oss att sakta men säkert hitta en väg in i matchen.

– Vi gjorde ett fint 1-1-mål och försökte fortsätta att trycka på, vi behöll lugnet, tvingade inte fram någonting utan vi visste att chanserna skulle komma. Det var nog inte så många som trodde att chansen skulle komma för mig! Det kändes bra att sätta dit den och ge oss ledningen sedan var det skönt för nerverna att Harvey slog till i slutet.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Bli medlem/abonnera på LFC.se
- 299 kr/år (25 kr/månad eller 0,82 öre/dag)
- 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer