– Hoppas han stannar karriären ut

Bild till nyheten – Hoppas han stannar karriären ut
Harvey Elliott beskriver det som en dröm att ha Mohamed Salah som lagkamrat och hoppas kunna fortsätta lära av honom under lång tid framöver.

I lördagens seger mot Wolverhampton spelade Mohamed Salah, som så många gånger förr, en avgörande roll med två officiella assist samt en passning till Harvey Elliotts mål som senare ändrades till ett självmål.

Efter en sommar fylld av spekulationer blev egyptiern kvar i Liverpool. Elliott är en av många som gläds det faktumet.

– Mo är otrolig, både som spelare och som person, säger han till The Athletic.

– Förhoppningsvis lämnar han aldrig eftersom jag försöker lära av honom och addera saker till mitt spel. Så jag hoppas att han inte lämnar och stannar karriären ut. Att lära av honom är en dröm som går i uppfyllelse.

– Det är så svårt att försvara sig mot honom. Han har en fantastisk överblick i spelet. Vi ser det vecka in och vecka ut. Han besitter inte bara en fantastisk kvalitet i sina avslut som alla kan se, han är lika bra när det gäller kreativiteten. Man kan alltid lita på honom.

Vill vara ett stöd för talangerna

Elliott är blott 20 år gammal men har hunnit samla på sig betydande erfarenhet sedan han anslöt till klubben 2019. Han är evigt tacksam för det stöd han fått av de äldre spelarna i truppen och hoppas kunna bidra på ett liknande sätt när nya talanger får chansen i A-laget.

En sådan spelare är Jarell Quansah som ser ut att ha spelat till sig en permanent plats i Jürgen Klopps trupp efter en imponerande försäsong. Mot Wolverhampton fick han göra sin allra första start.

– Truppbredden är betydligt bättre nu och unga spelare som Jarell, som gjorde sin första start, gör det fantastiskt. Det är spelare som kommer upp hela tiden.

– Jag vill hjälpa unga spelare på samma sätt som jag fick hjälp av seniorspelarna. De tog mig under sina vingar. Det är vad jag försöker att göra med de unga spelarna nu. Jag försöker att finnas där om någon behöver prata och jag vill se till att de hittar in i gruppen.

– Det är inte alltid så lätt att komma upp från akademin och in i A-laget men jag vill vara den personen de kan prata om om de känner att de behöver någonting.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bli medlem/abonnera på LFC.se
- 299 kr/år (25 kr/månad eller 0,82 öre/dag)
- 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer