Halvtidssnacket möjliggjorde comebacken

Bild till nyheten Halvtidssnacket möjliggjorde comebacken
Dominik Szoboszlai berättar om det avgörande halvtidssnacket som låg till grund för de rödas seger mot Wolverhampton.

Liverpool stod för en undermålig insats i den första halvleken i lördagens match på Molineux Stadium och klev därför in i omklädningsrummet i underläge.

Det var ett helt annat lag som klev ut på planen efter pausvilan. Cody Gakpo satte en tidig kvittering innan Andy Robertson fullbordade vändningen med ett sent 2-1-mål. Harvey Elliotts skott som styrdes i mål via Hugo Bueno betydde att det tillslut blev en komfortabel 3-1-seger.

– Det viktigaste var att vi inte gav upp, säger Dominik Szoboszlai till Liverpoolfc.com.

– I halvtid pratade managern om passion och om vad vi behövde göra i andra halvlek, hur vi skulle jobba och vad som krävdes. Vi bytte formation och alla gjorde sitt jobb vilket gjorde att vi kunde vända.

Liverpool har nu vunnit fyra raka matcher. Tre av segrarna har tagits efter att ha hamnat i underläge.

– Jag tror att alla skulle föredra att vi inte ligger under med 1-0! Men om vi vill fortsätta vinna på det här sättet så får vi fortsätta så, det viktigaste är att vi vinner.

En taktisk förändring till följd av bytet där Luis Diaz ersatte Alexis Mac Allister var att Szoboszlai och Curtis Jones bildade ett centralt mittfältspar.

– Om jag behövs i den rollen så kommer jag att spela där. Jag behövde koncentrera mig och fokusera mer på defensiven, men jag kunde också kliva fram för att försöka att hjälpa laget, jag sköt några skott som inte riktigt gick hem – men nästa gång!

Szoboszlai har inte behövt lång tid på sig för att hitta rätt i sin nya omgivning efter flytten från RB Leipzig.

– Jag spelar bara mitt spel och jag är glad att det har fungerat på så kort tid, säger mittfältaren.

– Jag vill också tacka alla grabbar som har hjälpt mig, tack till managern som ger mig speltid och chansen att bevisa mig i Premier League och i det här laget. Jag vill bara fortsätta nu.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Bli medlem/abonnera på LFC.se
- 299 kr/år (25 kr/månad eller 0,82 öre/dag)
- 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer