Salah plockar nya rekord

Bild till nyheten Salah plockar nya rekord
Mohamed Salahs målgivande passningar mot Wolverhampton innebär att han lyckats med en bedrift som endast Steven Gerrard lyckats med tidigare i den röda tröjan.

I 3-1-segern mot Wolverhampton var Mohamed Salah involverad i samtliga av Liverpools tre mål, men då Harvey Elliotts skott styrdes in i mål av Hugo Bueno och därmed räknades som ett självmål, noterades han officiellt för två assist.

Anfallaren har nu gjort 62 assist i Premier League i Liverpool och 139 mål – alltså har han nu passerat 200-strecket vad gäller målpoäng. I Liverpool är det endast Steven Gerrard som nått milstolpen tidigare. 

Sett till alla klubbar i Premier League är han blott den åttonde spelaren att göra det för en och samma klubb. Han har gjort 201 målpoäng på 223 matcher vilket gör honom till den näst snabbaste spelaren att nå milstolpen på 200, endast Thierry Henry (206 matcher) lyckades snabbare.

Salah blev också den fjärde spelaren att ha gjort en målgivande passning i fem raka Premier League-matcher. Dessutom blev han den förste Liverpoolspelaren att göra ett mål eller assist i de fem inledande Premier League-matcherna på en säsong sedan John Barnes gjorde det 1990/91.

Det tar inte slut där för egyptiern. Han har också passerat Riyad Mahrez på listan över de afrikanska spelare som gjort allra flest assist i Premier League-eran.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Bli medlem/abonnera på LFC.se
- 299 kr/år (25 kr/månad eller 0,82 öre/dag)
- 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer