Champions League-hoppet släckt

Bild till nyheten Champions League-hoppet släckt
Liverpool kommer att spela i Europa League nästa säsong. Det står klart efter Manchester Uniteds storseger mot Chelsea.

Tack vare Liverpools nyfunna form under de senaste veckorna har det funnits ett litet hopp om att de skulle lyckas ta sig upp på en topp fyra-placering, men det oavgjorda resultatet mot Aston Villa gjorde det redan lilla hoppet till ett minimalt sådant.

Tidigare i veckan säkrade Newcastle en Champions League-plats och fjärdeplacerade Manchester United behövde endast en poäng på de två avslutande matcherna för att säkra den sista platsen. Mot Chelsea tog de tre. Casemiro öppnade målskyttet redan efter sex minuters spel och innan halvtid hade de gått upp i en 2-0-ledning tack vare ett mål av Anthony Martial. I den andra halvleken såg Bruno Fernandes och Marcus Rashford till att det blev en storseger för Erik ten Hags manskap även om Joao Felix snyggade till siffrorna till 4-1 med ett sent mål.

Manchester Uniteds seger innebär att det nu står klart att Liverpool kommer att sluta femma i tabellen då de inför sista omgången är fyra poäng bakom numera fjärdeplacerade Newcastle och fyra poäng före sjätteplacerade Brighton. Det är lagets sämsta placering i Premier League sedan 2015/16 – när Jürgen Klopp tog över efter Brendan Roders i oktober – då de slutade åtta.

Femteplatsen innebär att det blir spel i Europa League nästa säsong. Senast Liverpool spelade i turneringen var i maj 2016 där gick de gick hela vägen till final i Basel, men förlorade med 3-1 mot Sevilla. 

Klopp har länge varit inställd på att varken Newcastle eller Manchester United skulle falla ihop under slutspurten och pratade efter 1-1-matchen mot Aston Villa om vad han känner kring spel i Europa League.

– Vi kommer att göra det till vår turnering. Jag är inte så bortskämd. Att vi redan har kvalificerat oss för spel i Europa League är fantastiskt med tanke på lagen runtomkring oss. Det är svårt att lyckas med, sa managern.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

🙏

Vi ber om ditt stöd under 2023! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer