Gerrards råd till Klopp: – Ha tålamod med Curtis

Bild till nyheten Gerrards råd till Klopp: – Ha tålamod med Curtis
Steven Gerrard öser beröm över Curtis Jones och berättar om ett samtal han haft med Jürgen Klopp om mittfältarens potential.

Sedan Curtis Jones blev kvitt de skadeproblem som hämmat honom under säsongen har han tack vare högklassiga insatser blivit en för stunden självklar startspelare.

Att Jones presterar på den nivå han gör just nu kommer inte som en överraskning för en viss Steven Gerrard. I ett samtal med The Anfield Wrap pratar Gerrard om den unge mittfältaren som han själv varit tränare för i Liverpools akademi.

– Curtis är mer talangfull än vad jag var när det gäller teknik och dribblingsförmåga, att ha bollen nära fötterna. Han är en annan typ av spelare än vad jag var, jag var mer av en löpare och passningsspelare.

Gerrard berättar att han pratat med Jürgen Klopp om att han borde ge Jones tid med tanke på den fantastiska attityd han har.

– Jag minns ett samtal med Jürgen, vi pratade om Curtis och han sa: "Ja, det finns lite saker här och där som vi måste förbättra." Jag sa: "Ja, det förstår jag och du har såklart sett honom mer än jag", eftersom han spenderade mycket tid på Melwood vid den tidpunkten. 

– Men jag sa också: "Ha tålamod med honom, vad du än tänker så ha tålamod med honom eftersom han inte kommer att göra dig besviken. När ni har fått ordning på de saker ni behöver utveckla så kommer han inte att svika dig, han kommer finnas där för dig."

– Jag tycker att det är just det han visar för Jürgen nu.

I samtalet med The Anfield Wrap kom även Jones vackra mål mot Everton i januari 2020 på tal. 

– Jag blev inte förvånad. Varje gång Curtis spelade för mig mot Everton eller Manchester United så var han matchens bästa spelare. Det visar mig att han har det som krävs för att spela för Liverpool.

– De två matcherna är de viktigaste. Jag bryr mig inte om vad någon säger. Om man är en grabb från området så måste man vara den bästa spelaren mot Everton och Manchester United. Det bör vara i ditt DNA.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

🙏

Vi ber om ditt stöd under 2023! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer