Guardian: PGMOL väntas inte be om ursäkt

Bild till nyheten Guardian: PGMOL väntas inte be om ursäkt
Domarorganet PGMOL har gått ut med officiella ursäkter efter omdiskuterade domslut vid flera tillfällen denna säsong. Någon ursäkt för domsluten i Liverpools senaste match väntas dock inte utfärdas.

Liverpool har kontaktat PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) för att kräva en förklaring gällande två domslut i den gångna helgens match mot Aston Villa. Besluten det handlar om är att Tyrone Mings endast fick ett gult kort för sparken på Cody Gakpo och det bortdömda målet.

PGMOL har bland annat utfärdat officiella ursäkter till Brighton vid tre tillfällen för uppenbart felaktiga domslut. De två domslut som John Brooks fattade i lördagens match på Anfield väntas dock inte rendera en liknande ursäkt.

The Guardian skriver att PGMOL väntas backa huvuddomaren i detta fall med motiveringen att det handlade om subjektiva bedömningar. Båda besluten kan ses som rimliga tolkningar av subjektiva regler.

Jürgen Klopp berättade efter matchen att han pratat om domsluten med Brooks.

– Han tycker att det inte är en medveten handling av försvararen medan jag tycker att det är det, sa managern om det bortdömda målet.

– Cody ser ut att vara sponsrad av ett företag med tre stora rivsår som logga. Det där uppstår inte utan en rejäl foul, var hans kommentar om Mings spark på Gakpo.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

🙏

Vi ber om ditt stöd under 2023! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer