Rykte: United ger sin i jakten på Mount

Bild till nyheten Rykte: United ger sin i jakten på Mount
Liverpool har som bekant uppvaktat Chelseas Mason Mount en längre period, men nu ger sig också Man United in i kampen om den engelske landslagsmittfältaren.

24-åringens tid på Stamford Bridge verkar snart vara över, trots att klubben gjort klart med den aktade Mauricio Pochettino som ny manager.

Ända sedan kontraktsförhandlingarna strandade i höstas har trovärdiga reportrar från London och Liverpool rapporterat om The Reds starka intresse samt att Jürgen Klopp alltid har varit en stor beundrare av Mount.

Men enligt Daily Mail-reportern Sami Mokbel har även Manchester United gett sig in i jakten och förbereder enligt uppgift även ett bud på £55M som dock är långt under de £85M som Chelsea kräver. Å andra sidan verkar den summan väl tilltagen då spelaren bara har ett år kvar på kontraket. 

Eftersom United i stort sett är klart för CL-spel i höst kan det trots allt betyda trubbel för Liverpool om Mason lockas av att spela i den allra största turneringen. 

"Mount är huvudmålet för Erik ten Hag under sommarens övergångsfönster. United-bossen vill ha ett avtal på plats så fort som möjligt", skriver Mokbel som normalt har god insyn i Uniteds förehavanden. 

Det förekommer också uppgifter om att Pochettino tänker göra allt för att övertala Mason Mount att stanna, men att det troligen är för sent då förhållandet mellan spelaren och ägarna har blivit rejält ansträngt de senaste månaderna.   

Man får heller inte glömma att storshoppande Chelsea också är tvingade att kvitta sig med spelare i sommar för att klara regelverket för Financial Fair Play. 

Sett till de allra senaste rapporterna är Brightons Alexis Mac Allister högst upp på Liverpools önskelista och ett avtal ska redan ska finnas på plats med pappan/agenten Carlos hemma i Argentina. Återstår gör förhandlingarna om en transfersumma.

Det hindrar emellertid inte att Liverpool jobbar parallelt med att lösa Mount från Chelsea och att duon presenteras efter att transferfönstret öppnar officiellt den 10 juni. Klopps önskan är att nyförvärven ska lösas i god tid innan pre-season drar igång den 8 juli. 

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

🙏

Vi ber om ditt stöd under 2023! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer