Nya FFP-regler innan sommaren

Bild till nyheten Nya FFP-regler innan sommaren
Chelseas nya lösning, att skriva kontrakt på 7-8 år med nyförvärv, för att sprida kostnader i linje med FFP-reglerna har fått UEFA att reagera.

Chelsea har uppmärksammats för sina många och dyra värvningar under januarifönstret. De har redan spenderat £190M denna månad och totalt £460M sedan den nya ägaren Todd Boehly tog över klubben förra året.  

De stora summor som spenderats har väckt en del frågetecken kring Financial Fair Play-reglerna och hur Chelsea kan tänkas följa dessa trots de många värvningarna. Londonklubbens lösning har varit att skriva extremt långa kontrakt med nyförvärven, Mykhailo Mudryk skrev nyligen på ett åtta och ett halvt år långt kontrakt – det längsta i Premier Leagues historia.

Att de skriver så långa kontrakt beror på att kostnaderna då kan spridas ut på fler år. Mudryk-affären innebär nu en kostnad på cirka £10M per år enligt FFP-reglerna jämfört med exempelvis £20M om han skrivit på ett kontrakt på fyra år.  

Ett flertal klubbar ska ha varit i kontakt med UEFA gällande Chelseas affärer och enligt The Times ska FFP-reglerna nu ändras. UEFA planerar att förändra reglerna så att den längsta period en kostnad för en spelarövergång kan spridas ut på blir fem år. 

Regeln förväntas träda i kraft innan sommarens transferfönster.  

Källa: Thisisanfield.com.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer