Ramsay: Måste ta vara på varje chans

Bild till nyheten Ramsay: Måste ta vara på varje chans
Efter ett halvår som Liverpoolspelare har det endast blivit två A-lagsframträdanden för Calvin Ramsay.

19-årige Calvin Ramsay genomförde i somras en övergång från Aberdeen till Liverpool. Efter att ha imponerat stort i den skotska ligan fanns förhoppningar på att han skulle vara ett stabilt backup-alternativ till Trent Alexander-Arnold på högerbacksplatsen.

En ryggskada hämmade honom dock från start vilket gjorde att det dröjde till 1 november innan han fick göra sin debut i form av ett inhopp mot Napoli. Därefter har det endast blivit ett till framträdande, en start i Ligacupmatchen mot Derby 9 november.

På slutet har Ramsay fått speltid i U21-laget. Så sent som i helgen startade han i 1-0-förlusten mot Crystal Palace. Han hoppas nu kunna visa Jürgen Klopp att han är redo för spel i A-laget.

– I en klubb som denna finns det många spelare och om man inte gör avtryck kanske managern väljer någon annan spelare nästa gång, säger Ramsay enligt Liverpoolfc.com.

– I Skottland kanske man får några fler chanser eftersom trupperna inte är lika stora, men här måste man ta vara på varje chans – även på träning – att imponera. Det är en utmaning men jag tror att jag kan hantera det.

Debuten kom i Champions League-matchen mot Napoli på Anfield. Även om det bara blev ett tre minuter långt inhopp var det en speciell stund för ytterbacken.

– Jag var väldigt nervös! Jag skakade lite grann eftersom jag aldrig hade spelat inför 50 000 supportrar tidigare. Det var overkligt för mig och att få spela i Champions League kändes speciellt, särskilt eftersom min familj var på plats också.

Mot Derby blev det mer speltid då han startade och fullföljde hela matchen.

– Jag tycker att jag gjorde det bra, men samtidigt känner jag att jag kunde ha gjort det bättre i offensiven. I det stora hela tycker jag att jag var ganska lugn med bollen, vilket är en av mina kvaliteter. Det var en bra start så nu måste jag ta vara på nästa chans och fortsätta att bygga på det för att försöka få mer speltid.

Ramsay är medveten om att offensiv leverans är av yttersta vikt med tanke på de siffror som Andy Robertson och Trent Alexander-Arnold har levererat under de senaste åren.

– Det är mycket press med tanke på mängden assist som Trent och Robbo gör. Jag vet att om jag vill ta mig in i laget så måste jag bidra med assist och några mål här och där. Mina största styrkor är i offensiven, inlägg, vika in och skjuta, så när jag väl får chansen måste jag visa prov på de förmågorna.

– Jag har inte gjort så många mål på seniornivå men på akademinivå gjorde jag en hel del. Jag var skyttekung en säsong. Det är kanske lite lättare att göra mål från mittfältet men som högerback gillar jag att komma upp i planen och anfalla. Jag har visat några gånger att jag kan vika in med min vänster och avsluta. Jag tror att jag kan göra en del mål.

Med Champions League- och Ligacupdebuten avklarad är förhoppningen att chansen snart kommer i Premier League.

– Jag har sagt det tidigare, men det vore ännu en speciell stund för mig. När jag växte upp tittade jag på Premier League och ville vara i spelarnas skor, jag ville vara i en klubb som Liverpool. 

– Ligan här skiljer sig mycket ifrån den i Skottland. Där uppe är det väldigt fysiskt och det är många stora spelare, här är det mer tekniskt med många spelare som är väldigt duktiga med bollen.

– Det är väldigt annorlunda och jag måste vänja mig vid det, men att träna med grabbarna varje dag har hjälpt mig eftersom tempot och standarden på träning är på en helt annan nivå. Vi har viktiga matcher som väntar som jag vill vara involverad i så för mig handlar det om att försöka ta mig in i matchtruppen och förhoppningsvis också få några minuter ute på planen.

Vi behöver ert stöd för 2023!
Bli medlem/abonnera på LFC.se


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer