16 Chelsea-fans blev utkastade från Anfield

Bild till nyheten 16 Chelsea-fans blev utkastade från Anfield
Trots varningar från stewards fortsatte en klick Chelsea-fans att sjunga förnedrande om Hillsborough-katastrofen. Till sist kastades de ut från Anfield Road End.

Det är The Athletic som skriver att Liverpools vaktstyrka agerade kraftfullt mot 16 stycken Chelsea-supporters under lördagens 0-0-match, som trots upprepade varningar fortsatte att sjunga nedlåtande om läktarkatastrofen på Hillsborough, Sheffield, i april 1989 när 97 Liverpoolfans miste sina liv.

Till slut blev de avisade från sina platser i ena hörnet av Anfield Road End. 

Liverpool FC för nu en dialog med myndigheter för att undersöka om det går att göra mer för att stoppa dessa nidsånger.

Även supportergruppen Spirit of Shankly har skrivit till FA, Premier League och Football League och bett dem att göra mer mot de sjuka sånger som hörts upprepade gånger under matcher den här säsongen från motståndarfansen.

Även två hemmafans arresterades av Merseysidepolisen utanför Anfield innan matchen för homofobiska sånger efter två separata och isolerade incidenter. Det finns inga uppgifter om att sångerna upprepades inne på arenan.

Även Jürgen Klopp, som tidigare uttalat sig flera gånger om att attityderna mellan supporterfalangerna måste förändras, skrev i matchprogrammet:

"Med Chelsea som våra motståndare känns det på sin plats att jag visar tacksamhet mot våra supporters för arbetet de lagt ner för att upphöra med sånger som inte passar vår stad, vår klubb eller vårt folk.

Jag tänker inte nämna den i den här kolumnen eftersom ju mindre vi hör om den desto bättre är det. Men det är riktigt, riktigt positivt att fansen har gått samman för att göra detta till ett minne blott. Förhoppningsvis fortsätter det så, inte bara idag utan även i framtiden."

Chelsea har ännu inte kommenterat lördagens händelse.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer