Thiago: Psykisk baksmälla från förra säsongen

Bild till nyheten Thiago: Psykisk baksmälla från förra säsongen
Thiago Alcantara har uttalat sig om denna säsongs dåliga inledning och menar att effekten av förra säsongen går att se nu.

I en intervju med Independent säger Thiago att han känner att laget upplever en psykisk baksmälla denna säsong efter att ha varit så nära att knipa en historisk kvadrupel säsongen dessförinnan.

Formen har minst sagt vacklat under första halvan av säsongen. Liverpool har inte vunnit någon av de tre matcherna i Premier League under det nya året och ligger nu hela 10 poäng efter en Champions League-plats.


Thiago menar att besvikelsen över att inte vinna Premier League och Champions League efter att ha varit så nära har tagit mer på krafterna än man hade kunnat förutspå. Liverpool tog sig hela vägen i alla turneringar och lyckades bärga hem de två inhemska titlarna, men de två större(reds. anm.) titlarna uteblev.

– Det handlar inte bara om det fysiska. Det är en psykologisk aspekt där också, för vi var så nära att vinna allt, att vi nästan kunde ta på troféerna. Tyvärr gick det inte vår väg, säger Thiago till Independent.


– Vi är fortfarande kvar i Champions League och FA-cupen denna säsong. Vi är inte i den positionen vi önskar i Premier League, men vi är inte helt borta och det är bra.

– Jag tycker att vi måste stå ihop som lag i den dåliga period vi är inne i nu. Förra säsongen var en av de bästa säsongerna jag har upplevt i mitt liv. Denna säsong är inte en av de bästa, men det spelar ingen roll. Jag ser på detta som en utmaning och jag tycker att vi har goda kvalitéer och bra spelare som kan få ordning på detta och jag är säger på att vi kommer att klara det.


Nästa match är mot Brighton i FA-cupen på söndag. I den senaste matchen mot Brighton såg Liverpool håglösa ut och det hela slutade med 3-0 till Brighton.

– Verkligheten är så att vi måste ta en match i taget och försöka att ta poängen som kan hjälpa oss så högt upp i tabellen som möjligt. Vårt mål är nästa match, inte att komma in bland topp fyra eller Europa League. Allt handlar bara om nästa match. Vi ser fram emot matchen mot Brighton i FA-cupen, avslutar Thiago.

----------------------------------

Vi behöver ert stöd för 2023!
Bli medlem/abonnera på LFC.se

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer