Sportchefen lämnar efter säsongen

Bild till nyheten Sportchefen lämnar efter säsongen
Flera engelska medier rapporterar att sportchefen Julian Ward kommer att lämna Liverpool när säsongen 2022/23 är till ända.

När Michael Edwards beslutade sig för att lämna Liverpool stod det snabbt klart att Julian Ward skulle bli hans ersättare.

Ward tog i princip över huvudansvaret redan under andra halvan av förra säsongen och var den som rodde värvningarna av Luis Diaz och Darwin Nunez i hamn och löste Mohamed Salahs kontraktsförlängning.

Nu tvingas Liverpool söka sig efter en ny sportchef på nytt, detta då Ward lämnar klubben efter säsongen, det rapporterar bland annat The Times-journalisten Paul Joyce.

Enligt flera av de journalister som följer Liverpool närmast kommer beslutet som en överraskning inom klubben. Precis som i fallet med Edwards sägs en önskan om en paus från fotbollen vara anledningen till att Ward väljer att lämna.

Ward har varit i klubben sedan 2012 och hade under många år huvudansvaret för att följa utvecklingen och vara en kontaktperson för de utlånade spelarna.

Osäker framtid

Nyheten om Wards beslut kommer bara veckor efter att det framkommit att Fenway Sports Group vill sälja klubben. 

FSG-presidenten Mike Gordon ska ha tagit ett kliv tillbaka i sin roll inom klubben för att fokusera på försäljningen vilket gett vd:n Billy Hogan ett större ansvar.

Enligt Neil Jones (Goal) kan även Ian Graham, med arbetstiteln director of research, vara på väg bort. 

The Times skriver att Liverpool nu kommer att se över vilken typ av modell de vill jobba med framöver när det gäller den sportsliga biten. Telegraphs Chris Bascombe hävdar att rekryteringschefen Dave Fallows eller chefsscouten Barry Hunter är potentiella ersättare till Ward om klubben beslutar att fortsätta med modellen med en sportchef.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer