Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Ger inte upp drömmen om Liverpool

Bild till nyheten

Utlånade Sepp van den Berg drömmer fortfarande om en framtid i Liverpool.

Sepp van den Berg lånades under slutskedet av sommarens transferfönster ut till Bundesliga-laget Schalke 04. Han har snabbt spelat till sig en plats i laget och har spelat 90 minuter i de tre ligamatcher laget spelat sedan hans ankomst.

Detta utlån innebär ett stort steg upp i nivå efter en 18 månader lång lånesejour i Preston North End. Mittbacken kände att det var rätt att testa sig själv mot tuffare motstånd.

– Jag samlade på mig mycket erfarenhet under min tid i Preston, säger han i en intervju med ELF Voetbal som återges av Thisisanfield.com.

– Det är bara att titta på mina axlar, jag har gått upp 10 kilo, bara muskler!

– Ännu ett år i Championship var inte något jag hade föredragit. Jag pratade med Burnley men jag ville ett steg högre upp. Bundesliga var dit jag ville.

Innan låneövergången genomfördes skrev nederländaren på ett nytt kontrakt med Liverpool som sträcker sig till sommaren 2026.

– Min dröm är fortfarande att lyckas där. Som tur är har jag spelat i alla matcher i mer än ett och ett halvt år. Förra säsongen, om man räknar in det nederländska juniorlandslaget, så spelade jag nästan 60 matcher. Jag missade en enda match. 

– Det känns bra. Den här säsongen är väldigt viktig.

20-åringen berättar att han snabbt insåg att han skulle bli utlånad med tanke på konkurrensen med Virgil van Dijk, Joel Matip, Ibrahima Konate, Joe Gomez och Nat Phillips.

– Om jag ska vara ärlig så visste jag redan under försäsongen att jag skulle lånas ut, säger Van den Berg.

– Chanserna att få speltid i Liverpool är självklart små. Det var härligt att vara på bänken i fyra Premier League-matcher den här säsongen, men jag lär mig som mest när jag spelar.

Bannerbild