Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Trent: Närmar mig toppformen

Bild till nyheten

Efter en tung säsongsstart känner Trent Alexander-Arnold att formkurvan nu pekar åt rätt håll.

Liverpools inledningen på säsongen 2022/23 har varit svagare än förväntat och spelarna har fått utstå kraftig kritik för sina insatser i matcherna där resultatet inte varit önskvärt. 

En av de spelare som kanske kritiserats allra mest är Trent Alexander-Arnold. Högerbacken, och laget i stort, kunde dock resa i väg på landslagsuppehåll med positiva vindar i seglen efter en bra prestation mot Ajax som resulterade i tre poäng. 

På plats på Englands landslagssamling reflekterar Alexander-Arnold över säsongsinledningen och sin nuvarande form.

– Jag närmar mig toppformen, säger han i en intervju med sponsorn Red Bull som återges av Liverpool Echo.

– Det har inte varit som det brukar. Vanligtvis är det tre eller fyra matcher på helgerna i augusti innan det är ett landslagsuppehåll, sedan börjar Champions League därefter. Jag brukar dela in första halvan av säsongen i tre delar med fyra veckor med landskamper emellan dem, antalet matcher ökar allt eftersom. 

– Den här säsongen har det dock varit rakt på sak från första dagen. 

Den tyngre periodens absoluta bottennapp kom i Neapel där Liverpool förlorade Champions League-premiären med hela 4-1. Alexander-Arnold berättar hur laget arbetar efter sådana insatser.

– Managern pratar direkt efter matchen, sedan har vi ett möte dagen efter som varar i fem minuter. Därefter vill managern prata mer om matchen när han fått lite distans till den. På så sätt baseras utvärderingen på mer än bara känslor.

Ytterligare en stor besvikelse under säsongsinledningen var förlustmatchen på Old Trafford där Manchester United vann med 2-1.

– Den matchen var den tyngsta kvällen i början av säsongen. Jag skulle säga att resultatet var rättvist eftersom vi inte förtjänade någonting från den matchen. Det var någonting som inte stämde för oss ute på planen. Det kändes inte naturligt och vi behövde verkligen gå in i oss själva efter den matchen.

– Vi hade möten och på träningsplanen har vi jobbat med vårt system och hur vi måste spela, var vi måste vara, bollens rörelse, att vi måste vara kompakta och försvara bra.

– Efter matchen mot Napoli var det tillbaka till ritbordet för att se till att vi började ställa saker och ting tillrätta.

Bannerbild