Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Kräver över £130M för Bellingham

Bild till nyheten

Borussia Dortmund har satt en enorm prislapp på Jude Bellingham. Den tyska klubben ska inte heller ha gett upp idén om att förlänga spelarens kontrakt.

Jude Bellingham är en av fotbollsvärldens mest eftertraktade spelare och efter en sommar där Borussia Dortmund helt uteslöt en försäljning har det ryktats frenetiskt om att en försäljning kan bli aktuell kommande sommartransferfönster.

Enligt The Athletic har Liverpool, Real Madrid, Manchester City och Chelsea alla visat stort intresse för den engelska mittfältaren. Dortmund kommer dock inte släppa sin supertalang utan vidare. Sajten hävdar att den tyska klubben, om Bellingham trycker på för en övergång, kommer att kräva cirka £131,6M för att acceptera en försäljning. En sådan summa skulle innebära att 19-åringen blir den tredje dyraste spelaren någonsin efter Neymar (£198M) och Kylian Mbappé (£163M).

Det är heller ingen självklarhet att Dortmund säljer nästa sommar. The Athletic skriver att klubben inte har gett upp hoppet om att förlänga Bellinghams nuvarande kontrakt som i sommar sträcker sig ytterligare två år framåt.

– Jude är väldigt lycklig i klubben och han jobbar väldigt hårt för oss. Förhoppningsvis kan han bli kvar både nästa säsong och en lång tid framöver. Vi försöker att behålla våra bästa spelare. Jude är en av dem som vi vill behålla så länge som möjligt. Men när allt kommer till kritan är pengar en aspekt, i England betalar man mycket mer än i Tyskland, citeras sportchefen Sebastian Kehl.

Liverpools intresse väcktes tidigt

Journalisten James Pearce skriver att Liverpool fick upp ögonen för Bellingham redan då han var spelare på U11-nivå i Birmingham. Han blev då inbjuden till akademin i Kirkby där han provspelade i två dagar.

Engelsmannen gjorde ett fint intryck och sedan dess har Liverpool följt honom nära. Hade de lyckats att övertala föräldrarna om en övergång hade de fått tag i spelaren för blott 9000 pund i kompensationssumma.

Enligt Pearce ser Liverpool rekryteringsavdelning Bellingham som den kompletta box-till-box-mittfältaren. Han checkar av samtliga punkter på listan och det är en position där klubben kommer prioritera värvningar efter den här säsongen då James Milner, Naby Keita och Alex Oxlade-Chamberlains kontrakt är i färd att löpa ut.

Bannerbild