Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

​– En härlig stund för en god sak

Bild till nyheten

Sir Kenny Dalglish ser med glädje fram emot lördagens uppdrag att leda Liverpools legendarlag när Manchester Uniteds dito kommer till Anfield.

På lördag är det dags för returmatchen i dubbelmötet mellan Liverpool och Manchester Uniteds legendarlag. The Reds har med sig en 3-1-ledning från matchen på Old Trafford. Matchen har avspark klockan 16:00 svensk tid.

Hemmalaget kommer att ledas av Sir Kenny Dalglish.

– Självklart är det ännu roligare när man spelar själv, men de dagarna är förbi sedan länge. Det är kul för grabbarna, de älskar att träffas och minnas tillbaka till när de spelade tillsammans, säger skotten till Liverpoolfc.com.

– Det som är lite synd är att man ibland glömmer att titta i passet innan man kliver ut på planen, rörligheten finns inte där på samma sätt som tidigare! Men de uppskattar det verkligen, det är härligt att de får spela. Det är för en god sak också, vi gör det för människor som inte är lika lyckligt lottade som grabbarna som kommer att vara där.

– Det är en härlig stund för dem och förhoppnings även för de som kommer för att titta.

Dalglish lovar att samtliga spelare kommer att få gott om speltid, även om en del av spelarna inte klarar särskilt många minuter.

– Alla förtjänar rimligt med speltid, det har jag alltid försökt att ge dem när vi samlas så här. Några av grabbarna kan endast spela 15-20 minuter, om så är fallet för vissa så kan vi anpassa oss efter det. Men de kommer att få så många minuter de tycker att de ska få, det handlar om att vara rättvis mot samtliga.

– Det är alltid härligt att samlas, det är en härlig, skämtsam stämning. Berättelserna är desamma men av någon anledning kan man fortfarande skratta åt dem trots att man hört dem så många gånger tidigare. Deras framgång är byggd på kamratskap, det är inte en individuell sport, det är en lagsport.

– Alla som kommer hit har uppnått en viss nivå av framgång med Liverpool Football Club och de älskar att träffas igen och spela ihop.

Matchen anordnas i samarbete med LFC Foundation och samtliga intäkter går till föreningens välgörande arbete.

– Klubben har alltid handlat om det lokala samhället och att se efter de mindre priviligierade. Det här är en del av det. LFC Foundation gör ett fantastiskt jobb, säger Dalglish.

– Pengarna går även till Forever Reds, vilket finns till för tidigare spelare som fått problem efter karriären och behöver hjälp. Det är betryggande och visar hur mycket klubben betyder för människor. När det finns möjlighet att hjälpa försöker vi alltid att göra vårt bästa för att göra just det.

Damernas derby på söndag

Lördagens match är en av två matcher som spelas på Anfield i helgen. Den andra är damlagets derby mot Everton.

– Damerna spelade till sig ett fantastiskt resultat när de besegrade Chelsea. Det var en stor bedrift. Att följa upp det med ett derby, jag är säker på att alla ser fram emot det. Jag kan lova att planen inte kommer att vara uppsparkad för dem på söndag! Den kommer fortfarande vara i gott skick. Förhoppningsvis kan vi få med oss två positiva resultat, säger Dalglish om det stundande derbyt.

Bannerbild