​Karius jagar fortsatt ny klubbadress

Bild till nyheten ​Karius jagar fortsatt ny klubbadress
Den tidigare Liverpoolmålvakten Loris Karius känner sig redo för ett nytt äventyr efter sina sex år i Liverpool.

Tidigare i somras löpte Loris Karius kontrakt med Liverpool ut och tiden som röd, som startade 2016 då han värvades från Mainz 05. var därmed över.

Den 29-årige målvakten, vars Liverpoolkarriär blev långt från lyckad, är på jakt efter en ny klubb och känner att han fortfarande har mycket att ge.

– Jag har fortfarande många fina kvaliteter. Jag har inte spelat så många matcher på hög nivå utan anledning. Jag är en bra lagspelare, jobbar hårt och vill att laget ska nå så mycket framgång som möjligt. Jag är lojal och har alltid varit professionell. Jag ger alltid allt och är en av de sista som går hem från träningarna, säger han till tyska Sky Sports.

Många förknippar nog fortfarande Karius med de två misstagen i Champions League-finalen mot Real Madrid 2018.

– Det är en del av mig, det kommer det alltid att vara. Det är någonting som alltid kommer att tas upp, men jag har accepterat det. Det har funnits andra stora målvakter som har gjort misstag, som har kommit tillbaka starkare och vunnit fler titlar. Jag är 29 år, varför skulle inte jag kunna vinna flera titlar?

Sommaren efter finalen värvade Liverpool Alisson Becker från Roma som blev tyskens ersättare. Han berättar att han hade en tuff tid den sommaren men hyser inget agg mot klubbens agerande.

– Jag sökte hjälp, men jag förstod att jag behövde hitta rätt på egen hand.

– Om det kommer in en ny målvakt så är det så. Inom fotbollen kan folk ta din plats, man kan inte klandra någon för det.

Håller kontakten med Klopp

Karius har bara positiva saker att säga om sin tidigare manager Jürgen Klopp.

– Självklart. Jag är också fortfarande i kontakt med målvaktstränaren (John Achterberg), nästan varje vecka. Jag gratulerade Jürgen Klopp på födelsedagen och han gratulerade mig. Han skickade några videos från sin fest. Vi har en bra relation och har alltid varit ärliga mot varandra. Vi kan titta varandra i ögonen idag, vi är vänner, säger han.

– Han jobbar så hårt varje vecka. Han är inte en tränare som bara tittar på utifrån och låter assistenterna göra allt. Han är där fullt ut. Om någonting inte går bra säger han ifrån. Därför är alla spelare 100 procent fokuserade hela veckan.

– Han håller heller inte särskilt långa tal, som man kanske skulle kunna tro. Det viktigaste är att han är sig själv. Oavsett vad han säger så köper spelarna det och det är det som gör honom unik.

Källa: Liverpool.no


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer